Política 31/07/2012

El PSC per ara només insta Maragall a una "reflexió seriosa"

R.t.
2 min

BARCELONA.La direcció del PSC va decidir ahir donar-se un temps per concretar quines mesures pren en relació al vot a favor del diputat Ernest Maragall a tota la proposta de pacte fiscal de dimecres passat, desmarcant-se de la línia oficial del partit i alineant-se amb CiU, ICV-EUiA, ERC i Joan Laporta. Segons va explicar el portaveu dels socialistes, Jaume Collboni, el secretariat del PSC va acordar que de moment el secretari d'organització de la formació, Daniel Fernández, contacti amb l'exconseller díscol per instar-lo a obrir "una reflexió seriosa i profunda sobre el seu paper com a diputat al grup". Segons com evolucionin "les converses i de com vagi aquest diàleg", la direcció socialista determinarà quines mesures pren.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maragall, per ara, no patirà cap mesura disciplinària, però Collboni no va descartar res per després del contacte amb Fernández. La mesura podria anar des d'una sanció a apartar-lo del grup parlamentari i reclamar-li l'acta de diputat. No seria el primer cop que seria amonestat, atès que ja se li va imposar una multa de 120 euros per haver donat suport a una resolució d'ICV-EUiA contra Eurovegas. Tanmateix, la situació actual és diferent, ja que la direcció socialista veu "greu" que Maragall hagi desoït el partit en una votació tan transcendental i que va ser tan llargament debatuda en el si de la formació. L'exconseller, però, ja va avisar al gener en un apunt al seu blog que es plantejava votar diferent dels seus companys de partit si així l'hi dictava la consciència.

Un membre del secretariat del PSC va explicar a l'ARA que aquesta decisió va ser acceptada sense gaire discussió i que pocs dirigents van reclamar més contundència. La prioritat de la formació és reconduir la situació amb Maragall, però són conscients que el seu polèmic vot no va ser una reacció improvisada, sinó plenament raonada i conscient, motiu pel qual "en funció de com vagin les coses i de les converses que es tinguin" caldrà prendre alguna decisió contundent. Collboni, però, va declinar fixar un calendari sobre les converses amb Fernández i la consegüent reacció, així com els detalls concrets del que li transmetrà a Maragall.

stats