Política 21/10/2014

El PSC fa plegar el secretari d'Organització del Maresme i denuncia "despeses no justificades"

Carlos Fernández admet "errors" i anuncia que deixa l'acta de regidor a l'Ajuntament de Mataró

Acn
2 min

MataróLa federació comarcal del PSC del Maresme ha decidit prescindir del fins ara secretari d'Organització, Carlos Fernández, en el càrrec des de febrer del 2012. Segons algunes fonts consultades per l'ACN, Fernández hauria comés "irregularitats" en la seva gestió, com el fet d'acumular algunes "despeses no justificades", motiu que hauria desencadenat la sortida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat emès aquest dilluns, Fernández explica que no comparteix els motius, tot i assumir alguns "errors", i demana disculpes a aquells que no hagin vist complertes les expectatives que tenien dipositades en la seva persona. En aquest mateix comunicat, Fernández ha anunciat que també deixarà l'acta com a regidor a l'Ajuntament de Mataró. La tensió en el sí de la federació comarcal del PSC al Maresme per la voluntat de la direcció de reestructurar els principals òrgans directius i de gestió ha estat la tònica habitual en les darreres setmanes, segons han explicat a l'ACN fonts socialistes. La proximitat de les eleccions municipals del pròxim any obliga a una sèrie de canvis interns que no han agradat a tothom.

La primera víctima d'aquesta reestructuració és el secretari d'Organització de la federació, Carlos Fernández, que havia perdut la confiança de la direcció per impulsar un nou comitè electoral per preparar els comicis del 2015. A més, fonts del PSC afirmen que els dubtes planaven sobre la figura de Fernández pel que alguns han titllat de "gestió barroera".

Fonts consultades per l'ACN expliquen que s'havien detectat algunes "irregularitats" comptables, com "despeses no justificades". Fernández, en canvi, explica que pren la decisió arran d'aquesta "reestructuració" de l'executiva comarcal: "No comparteixo una part d'aquests criteris i per tant he optat per deixar pas i que des de la direcció es tingui les mans lliures".

"Sóc un 'home de partit' i entenc que el millor ara és marxar", afegeix. El fins ara secretari d'Organització assegura que la seva dedicació al partit sempre ha estat "honesta" i afirma que continuarà com a militant al PSC i participant, des de la base, tant a l'agrupació local de Mataró com a la federació comarcal del Maresme.

Carlos Fernández va ser primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya al Maresme i membre de l'executiva de l'agrupació del PSC de Mataró. L'any 2007 va accedir a l'Ajuntament com a regidor, on va ser quatre anys responsable de les regidories de participació Ciutadana i Presidència. Des del 2011 era regidor a l'oposició.

Fonts de la direcció nacional han admès a l'ACN tenir coneixement de les acusacions, però des de la cúpula rebaixen el cas i li resten importància. Tot i això, han reconegut que hi podria haver diferències en la gestió i les maneres emprades a l'hora de tractar temes del partit. Amb tot, en cap cas creuen que hi hagi un seguit d'irregularitats tan gran com per pensar que Fernández hagi comès cap irregularitat relacionada amb els diners del PSC.

En qualsevol cas, cap responsable polític nacional de la formació socialista ha valorat –ni en aquest ni en altre sentit– la dimissió i les acusacions contra Fernández, donant per bona la seva nota anunciant que deixa el càrrec voluntàriament.

stats