Política 05/03/2016

PSOE i PP coincideixen a assenyalar que hi ha una crisi de convivència a Catalunya

La socialista Meritxell Batet assegura que el procés independentista genera "conflictivitat" en les relacions personals i la popular Dolors Montserrat denuncia un "mur de silenci"

Ara
2 min
Meritxell Batet: “Parlar de reformes normalitzarà una situació que a Catalunya s’ha degradat”

BarcelonaPP i PSOE insisteixen que hi ha una crisi de convivència a Catalunya arran del procés independentista. Les diputades del Congrés de Diputats Meritxell Batet (PSOE) i Dolors Montserrat (PP) han coincidit aquest dissabte a afirmar que hi ha tensió entre la ciutadania tant en l'àmbit familiar, com laboral, com universitari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RAC1, recollides per l'agència Efe, la popular ha indicat que ella mateixa ha patit al carrer aquesta situació: "Una persona que em va reconèixer em va dir: 'Fora de Catalunya, ens feu fàstic, ets una anticatalana", ha assegurat Montserrat. En aquest sentit, ha atribuït la suposada "crisi de convivència" a Catalunya al fet que al PP li costi trobar caps de llista al territori. "El nostre regidor de Berga va ser atonyinat dues vegades per gent independentista", ha argumentat la portaveu adjunt del PP al Congrés de Diputats.

També ha donat la raó al ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, que va denunciar un "mur de silenci" a Catalunya. Unes declaracions que van irritar el periodista Jordi Basté per les repetides vegades que Margallo ha denegat assistir al seu programa, 'El món a RAC1'. Per a Montserrat, en alguns mitjans de comunicació "només parlen els independentistes, com si no existís res més a Catalunya".

Per la seva banda, la diputada socialista i mà dreta de Pedro Sánchez, Meritxell Batet, ha assenyalat que a Catalunya "hi ha més dificultats per pensar i parlar de determinats temes". "On no hi havia conflicte, ara sí que existeix", ha dit. Per a Batet, la qüestió independentista genera "conflictivitat" en les relacions personals, des de la família fins a l'entorn laboral, passant per les amistats, ha afirmat.

stats