CAS PUJOL
Política 18/08/2014

El PSOE demana que Montoro doni explicacions al Congrés sobre el cas Pujol

Els socialistes reclamen que el ministre concreti si l'expresident es va beneficiar de l'amnistia fiscal i si se l'està investigant

Efe
1 min

MadridEl PSOE ha registrat aquest dilluns al Congrés una petició de compareixença perquè el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, expliqui si algun membre de la família Pujol s'ha acollit a l'amnistia fiscal. Els socialistes volen saber en concret si algun membre de la família de l'expresident Jordi Pujol es va beneficiar de la regularització fiscal, en quina quantitat i si s'ha iniciat alguna investigació per part de l'Agència Tributària per determinar l'origen dels diners.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu socialista d'Hisenda al Congrés, Pedro Saura, assenyala en una nota de premsa que el seu partit "sospita" que no s'ha iniciat cap investigació sobre l'origen dels diners perquè "l'amnistia fiscal implicava un pacte amb els defraudadors per no investigar l'origen dels capitals i els patrimonis regularitzats".

A més, el PSOE recorda que ha demanat "de forma reiterada" que es publiquin les dades dels "defraudadors que es van acollir a l'amnistia fiscal", uns 30.000 segons els seus càlculs.

Saura assegura que aquesta informació és "imprescindible" perquè a l'amnistia s'hi va acollir "gran part de la delinqüència de coll blanc de la democràcia espanyola", i afegeix que publicar els seus noms és necessari "des del punt de vista de la transparència i per a la millora de la consciència fiscal de la societat".

Els socialistes, que ja van registrar a la cambra baixa una pregunta al ministre en aquest sentit, volen que la petició de compareixença de Montoro es debati en la pròxima reunió de la Diputació Permanent, a final de mes.

stats