Política 10/10/2017

Pablo Iglesias: "Agraeixo el seny a Puigdemont i que no hagi declarat la independència"

Domènech veu "inadmissible" que el govern espanyol no accepti el diàleg amb la Generalitat

Ot Serra
1 min

MadridPablo Iglesias celebra que Carles Puigdemont hagi optat per una independència 'en diferit' (declarar-la i suspendre-la) per mantenir oberta la via del diàleg. En roda de premsa al Congrés un cop acabat el discurs del president de la Generalitat, el líder de Podem ha valorat el "seny" que ha tingut Puigdemont per no apostar per una DUI.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un cop presa la decisió de Puigdemont, ara la pilota és a la teulada de Mariano Rajoy, a qui Iglesias li ha requerit que reconegui "l'Espanya plurinacional i que els ciutadans catalans mereixen ser escoltats". "Tenim l'obligació de demanar al president del govern espanyol que tingui seny i que no faci cas a les veus que li demanen que apliqui el 155 ni el 116", ha subratllat Iglesias. Si optés per aquestes mesures repressives, ha opinat el secretari general del partit lila, "cometria un error històric". Davant la situació actual, Iglesias ha optat per un referèndum pactat però ha defensat que "qualsevol solució política ha de ser sobre la taula".

Des del sector dels comuns s'ha expressat Xavier Domènech, que ha considerat que el Govern ha "fet un pas endavant per crear un escenari de diàleg en una situació molt complexa". "Ha de ser correspost immediatament", ha valorat el portaveu d'En Comú Podem al Congrés, que ha opinat que "qualsevol altra actuació del PP o el PSOE indicaria que no s'està a l'altura del moment". En relació amb la primera resposta negativa de la Moncloa, Domènech ha reblat que es constata que el govern espanyol "no vol ser govern, sinó partit" i que prefereix "accentuar el conflicte i no solucionar-lo".

stats