Política 25/01/2015

Pablo Iglesias: "El dia 31 de gener amb la manifestació de Madrid comença el compte enrere de Mariano Rajoy i del PP"

El líder de Podem recorda que l'objectiu del partit és "guanyar les eleccions" i augura que la seva formació demostrarà el dia 31 a Madrid que el moment del canvi ha arribat

Salva Almenar
2 min
Pablo Iglesias ha participat aquest diumenge en un multitudinari acte a València, l'últim abans de la manifestació a Madrid del dia 31. / EFE

ValènciaEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha advertit avui el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que el pròxim dia 31 de gener "comença el seu compte enrere" i el del Partit Popular en les institucions. El líder de Podem s'ha mostrat convençut que el PP està esgotant el seus últims mesos en el poder perquè "la gent i el país vol un canvi" i així ho demostraran, ha dit, els milers de ciutadans que viatjaran a Madrid el pròxim dia 31 per sumar-se a la manifestació convocada per aquesta formació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aixi ho ha dit Pablo Iglesias en el míting celebrat aquest diumenge a València, que ha estat l'últim gran acte del partit abans de la manifestació de dissabte, i que ha reunit més de 8.000 persones que omplien el pavelló de la Font de Sant Lluís.

Iglesias, davant d'un auditori que ha corejat el ja famós 'sí que es pot' en reiterades ocasions, ha animat la gent a seguir treballant per fer possible el canvi el 2015. El líder de Podem ha recordat que la raó de ser de Podem no és la de "protestar o anar a debats i tertúlies, sinó la de governar".

El número 1 de Podem s'ha defensat de les crítiques del Partit Popular i d'aquells que acusen la seva formació de voler trencar Espanya dient: "Trencar Espanya és vendre la sobirania a la 'troica', canviar l'article 135 de la Constitució amb nocturnitat i traïdoria per entregar la sobirania del nostre país. Jo dic que trencar Espanya és privatitzar la sanitat, l'educació. Trencar Espanya és obligar els nens a estudiar en barracons com passa a la Comunitat Valenciana".

Eleccions a Grècia

Pablo Iglesias ha començat la seva intervenció parlant en grec i fent al·lusió a la jornada electoral que viu el país hel·lè. Ha mostrat el seu suport a Syriza argumentant que és l'únic partit que pot fer tornar la sobirania al poble grec, tal com vol fer Podem a l'estat espanyol. També s'han escoltat càntics de "Syriza, Podem, vencerem", mentre que Iglesias ha dit que no vol que el seu país "sigui com Grècia". Per això, ha demanat a la gent que confiï el govern a Podem en les pròximes eleccions perquè ningú que no sigui el poble governi per ell.

stats