CAS MILLET
Política 28/07/2012

El Palau exonera de culpa CDC

El Palau de la Música, a través d'una carta, eximeix CDC de culpa sobre el cas Millet. Oriol Pujol, secretari general del partit, creu que no hi ha proves sobre el presumpte finançament irregular de CDC.

O. March / L. Díaz-roig
2 min
El Palau de la Música, segons diverses investigacions judicials, va servir a CDC per finançar-se, presumptament, de manera il·legal mentre el presidia Fèlix Millet.

BARCELONAEl Palau de la Música ha enviat una carta a Josep Maria Pijuan, jutge instructor del cas Millet, per eximir CDC de tota culpa sobre el saqueig de la institució. "No consten indicis de l'existència de crèdits contra el partit", assegura la Fundació del Palau en aquesta carta, que no s'ha fet pública i de la qual l'entitat va informar a través d'un comunicat. A més, el document reclama que si es confirma la sortida de diners del Palau de la Música que indica l'última interlocutòria sobre el cas, cal que "s'incrementi la quantitat reclamada" a Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull en 3,2 milions d'euros. Una quantitat que coincideix amb la fiança reclamada a CDC en la interlocutòria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'existència de la carta va ser revelada a primera hora per Oriol Pujol, secretari general dels nacionalistes, que va comparèixer ahir a la comissió d'afers institucionals del Parlament per donar explicacions sobre el presumpte finançament il·legal del seu partit a través del Palau. "La institució ja ha fet saber al jutge que no té res a exigir a CDC", va insistir Pujol, que va comparèixer a petició d'ERC amb el vot favorable de CiU.

La seva intervenció no va ser res més que una explicació, en llenguatge planer, del recurs que el seu partit ha presentat contra la decisió del jutge de fer dipositar a CDC una fiança de 3,2 milions d'euros -una exigència que el partit es va veure obligat a complir la setmana passada- a causa del seu presumpte finançament il·legal. "CDC mai s'ha lucrat del Palau i no existeixen proves ni indicis que fonamentin les acusacions", va assegurar Pujol.

La defensa dels nacionalistes es basa en tres arguments: la "impossibilitat" de saber qui és la víctima del suposat delicte, la falta de proves i l'absència de "motivacions" del cas. "Es dóna per fet un delicte [de cobrament de comissions per adjudicacions irregulars a empreses] que ningú està investigant", va lamentar el secretari general de CDC.

El recurs presentat pel partit davant del jutge insisteix en aquests tres punts claus. "No existeix ni el més mínim indici que cap de les adjudicacions d'obra pública a Ferrovial [empresa constructora al centre de la suposada trama] puguin ser considerades no ja il·lícites, sinó ni tan sols irregulars", assegura el document. I afegeix: "Això ho demostra el fet que l'acusació ni tan sols ha estimat convenient practicar cap diligència al respecte".

El resum que fa el recurs de la situació és que el suposat tràfic d'influències a través del Palau -que recentment va incorporar David Madí, home de la màxima confiança d'Artur Mas, al seu patronat- no és més que una "elucubració de l'acusació sense base", mentre que el traspàs de fons cap a CDC és fruit d'una "plantilla forçada que pretén encabir una versió predeterimada dels fets".

El PSC vol que Mas s'expliqui

L'oposició va mantenir un to bel·ligerant amb Pujol, que no va ser epecialment generós en detalls. El PSC no li va fer cap pregunta perquè considera que és Mas qui ha de comparèixer per explicar-se sobre el cas.

Els socialistes, juntament amb CiU i PP, van impedir que Felip Puig, conseller d'Interior i exsecretari general adjunt de CDC, comparegués per tractar el suposat finançament il·legal del seu partit.

stats