Política 18/07/2017

El Parlament aprovarà la setmana que ve la via per fer la desconnexió exprés

El procediment, qüestionat pel Consell de Garanties Estatutàries, permetrà a JxSí i la CUP tirar endavant les lleis de desconnexió per lectura única

Europa Press
1 min
El Govern reafirma davant la CUP el seu compromís "inalterable" amb el full de ruta

BarcelonaEl Parlament debatrà i aprovarà la setmana que ve la reforma del reglament de la cambra impulsada per JxSí i la CUP, que busca que es puguin tirar endavant les lleis de desconnexió per lectura única, el tràmit de màxima urgència, un procediment que fa dues setmanes va ser qüestionat pel Consell de Garanties Estatutàries (CGE).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts parlamentàries consultades per Europa Press expliquen que així s'ha decidit aquest dimecres a la Junta de Portaveus, on s'ha tancat l'ordre del dia del ple de la setmana que ve, l'últim abans de les vacances, que serà llarg.

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha afirmat que "el debat no és si la reforma del reglament va al proper ple, sinó si es respecten els drets de tots els grups parlamentaris que es pugui votar en condicions dignes". "La reforma del reglament s'ha de fer amb rigor jurídic i tot apunta que es convertirà en una cacicada", ha etzibat el dirigent ecosocialista.

En el mateix ple, previsiblement el dimecres 26, compareixerà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per explicar l'última reforma del Govern que el va portar a cessar tres consellers i el secretari de l'executiu.

stats