Política 29/08/2016

Pascal situa les converses sobre el RUI després de la qüestió de confiança i els pressupostos

La coordinadora del PDC diu que si la CUP no dóna suport a Puigdemont la situació serà "molt difícil de gestionar"

Núria Orriols
2 min
El PDC diu que si la CUP no dóna suport a la qüestió de confiança la situació seria "molt difícil de gestionar"

BarcelonaNou partit, nova seu. Aquest és la filosofia que ha escenificat aquest dilluns el Partit Demòcrata Català (PDC), la formació sorgida de la vella Convergència que va néixer el passat mes de juliol. El PDC ha deixat enrere l'edifici del carrer Còrsega que aixoplugava CDC -que en els últims temps havia estat objecte d'escorcolls per part de la Guàrdia Civil- per instal·lar-se al 339 del carrer Provença de Barcelona. Després de tot l'agost de trasllat, el PDC ha fet la seva primera roda de premsa a la nova seu per enfilar el nou curs polític que s'inicia amb la diada de l'Onze de Setembre i la qüestió de confiança del 28 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, la coordinadora del PDC, Marta Pascal, ha demanat a la CUP que no posi "condicions" ni "pressions" per al suport al president, Carles Puigdemont, i que no hi vinculi el referèndum unilateral d'independència (RUI). "La confiança no té condicions", ha asseverat Pascal, que ha insistit a "deixar enrere les dinàmiques de partit" i a "posar el país al davant".

En aquest sentit, Pascal ha dit que qualsevol modificació del full de ruta cap a la independència s'"ha de decidir entre tots" i que, per tant, se n'ha de parlar un cop se sàpiga "si el procés segueix endavant". "Les converses han de venir un cop tinguem clara la qüestió de confiança i els pressupostos", ha dit Pascal en relació amb el RUI, i ha situat la seva inclusió al full de ruta només si la CUP es compromet abans a donar suport a Junts pel Sí en les altres qüestions.

Ara bé, què passa si no s'aconsegueix revalidar la confiança? "No m'imagino que vagi malament perquè en termes de país seria molt difícil de gestionar, sobretot si tenim present el que va passar ara fa un any", ha afirmat Pascal en al·lusió a la negociació que va forçar la retirada del llavors president en funcions, Artur Mas.

stats