EL DEBAT INTERN DEL PSC
Política 01/12/2011

La federació de Barcelona del PSC s'alinea amb Pere Navarro

El primer secretari de la federació, Carles Martí, assegura que l'alcalde de Terrassa és "qui garanteix millor" els objectius i els canvis que espera el PSC

Sara González
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La federació de Barcelona del PSC donarà suport, majoritàriament, a Pere Navarro perquè sigui el relleu de José Montilla al capdavant del partit. Així ho ha anunciat el primer secretari barceloní, Carles Martí, que ha assegurat que dels quatre candidats que opten a liderar el partit l'alcalde de Terrassa és “qui garanteix millor que els objectius polítics que defensa la majoria del PSC per afrontar la seva nova etapa siguin preeminents”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martí, que ha presentat avui el desè congrés de la federació de Barcelona que se celebrarà els dies 10 i 11 de febrer, ha afirmat que la “vocació última dels candidats és que hi hagi una candidatura única, no com a condició prèvia, sinó com a condició resultant”. Tot i això, ha afegit que si aquesta unitat no es produeix “no passa res” perquè l'important és que hi hagi debat.

Al congrés nacional del partit hi assistiran 102 delegats de la federació de Barcelona més prop d'una quarantena de les sectorials. El dirigent municipal ha defensat més participació de les federacions als congressos i que Navarro és el candidat ideal per impulsar un canvi en “les formes de funcionament del partit”. Sobre Miquel Iceta, membre de la federació que també opta a la primera secretaria, ha dit que el fet que sigui de Barcelona no ha de tenir "relació directa" amb el suport que se li pugui donar o no.

Martí ha assegurat que mantindrà la seva candidatura a la primera secretaria de la federació i que el proper candidat a l'alcaldia de Barcelona serà escollit a través d'unes primàries, de la mateixa manera que el candidat del PSC a president de la Generalitat. Segons Martí, l'objectiu de la federació és “plantar batalla el 2015 per recuperar el govern de la ciutat”, i que això es farà amb un procés d'autocrítica i de participació.

Montilla senador

Sobre la designació de l'expresident José Montilla com a senador, Martí ha assegurat que anar al Senat “no és plat de segon nivell” i que no creu que hi hagi “un millor representant del poble de Catalunya que un president de la Generalitat”.

stats