Política 20/07/2014

El Pi de les Tres Branques presideix l'assaig d'una V per la independència

Es duplica la participació a l'aplec catalanista dos mesos després que uns desconeguts en tallessin una de les branques

Acn
2 min

Castellar del RiuUnes 1.500 persones s'han concentrat aquest diumenge per formar una 'V' al costat del Pi de les Tres Branques, gairebé com a vèrtex. És l'assaig de l'ANC del Berguedà abans de la Diada a Barcelona i que s'emmarca dins de l'aplec catalanista, al pla de Campllong (Berguedà), just on hi ha situat l'històric símbol catalanista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una cercavila de gegants, els trabucaires, castells, la lectura d'un poema de Verdaguer i una representació amb el rei infant Jaume I han farcit una jornada més multitudinària que de costum, ha explicat l'alcalde de Castellar del Riu, Adrià Soler: unes 2.500 persones en total, el doble que en anteriors edicions. És el primer aplec des que uns desconeguts van tallar una de les branques del pi vell, que s'hauria de restaurar a la tardor.

Precisament l'aplec s'ha celebrat sense que s'hagi pogut restaurar la branca, unes tasques que en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat, haurien d'estar enllestides a la tardor, "abans del fred". La inclinació del pi vell, mort de fa anys, el pes de la branca i la capacitat d'aguantar de les arrels són alguns dels aspectes que s'estan tenint en compte en el projecte d'estudi per restaurar l'històric símbol del catalanisme.

El mestre balear que va fer vaga de fam en defensa de la llengua, Jaume Sastre, ha estat un dels escollits per als parlaments en nom dels Països Catalans. El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha apel·lat a la "capacitat de resistència, la fortalesa interiors dels catalans". "Si entenem que és una curs complicada i llarga ens en sortirem segur, si som resistents i resilients, tindrà un final positiu, és a dir, votar i decidir en llibertat i independència".

stats