Política 05/09/2017

Pisarello defensa un "'sí' crític" l’1-O "contra l'autoritarisme centralista"

El primer tinent d'alcalde diu que "les forces de canvi cometrien un greu error" si no es mobilitzessin contra els "atacs" del PP

Acn
2 min
El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha presentat aquest dilluns el Pla d'Impuls de l'Economia Social i Solidària

BarcelonaEl primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha cridat a participar en la votació de l'1 d'octubre, i ha defensat un "'sí' crític" contra l'"autoritarisme" del PP. En un article al diari 'Crític' sota el títol "Raons per mobilitzar-nos i votar", Pisarello ha considerat que el sobiranisme republicà i progressista "no pot quedar-se a casa" tot i no compartir el full de ruta de JxSí. "Les forces del canvi cometran un greu error si no s'aixequen contra el PP i els seus atacs a les reivindicacions democràtiques d'autogovern", ha argumentat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Encara que ha legitimat "un vot en blanc, pel 'no' o pel 'sí'", ha dit que el 'sí' "tindria sentit des de la discrepància amb el full de ruta governamental". Ha defensat un "'sí' crític l’1-O, anticentralista, social i fraternal [...] com a forma de rebel·lió contra el centralisme i l'autoritarisme", però també perquè seria "una manera d'avançar cap a la proposta de fons majoritària entre els comuns", que passa, ha dit, per un "acord plurinacional, respectuós i entre iguals entre els diferents pobles i gents peninsulars".

Albiol: "Hauries d'estar una mica més agraït al país que et va donar acollida"

El líder del PPC a Catalunya, Xavier García Albiol, ha replicat aquest dimarts la crida a votar a l'1-O i el 'sí crític' que ha defensat Gerardo Pisarello. Albiol ha escrit en piulada: "Hauries de ser una mica més agraït al país que et va donar acollida i una oportunitat". Pisarello va néixer a Tucumán (Argentina).

.@G_Pisarello deberías ser un poquito más agradecido al país que te dio acogida y una oportunidad. @lavanguardia https://t.co/Hj2FcfHOM5

— Xavier García Albiol (@Albiol_XG) 5 de septiembre de 2017

El diputat de CSQP, Albano Dante Fachin, ha preguntat ha Albiol què vol dir 'agrair'. "Que els que venim de fora no podem tenir opinió política?", ha etzibat el líder de Podem a Catalunya, també nascut a l'Argentina.

El compte de Twitter dels comuns també ha replicat a Albiol. "Som un país divers i plural on totes les idees caben dins el debat i el respecte democràtic. Intolerables les paraules" d'Albiol, han escrit.

En una línia semblant s'ha expressat la secretària general d'ERC, Marta Rovira: "Tot el suport, Gerardo, per lluitar junts contra totes les formes de discriminació, com la xenofòbia i el racisme".

stats