Política 04/04/2015

Plega el cap de les joventuts de Ciutadans a Madrid per haver fet tuits catalanòfobs

El fotoperiodista Jordi Borràs ha difós imatges de les piulades criticades i Carlos López s'ha disculpat, ha deixat el càrrec i ha esborrat el seu perfil de Twitter

Ara
1 min
Tuit de Carlos López

BarcelonaTarda de tempesta política a Twitter arran de la publicació recordatori que ha fet el fotoperiodista Jordi Borras, que ha recuperat, amb captures de pantalla, piulades catalanòfobes fetes pel coordinador de les joventuts de Ciutadans (C's) a Madrid, Carlos López.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arran d'aquesta publicació i de les crítiques que ha comportat el contingut dels tuits, López ha demanat disculpes, ha matisat que els tuits esmentats són antics, de "fa anys" (del 2012), i ha deixat el càrrec. Tot plegat ho ha anunciat en una piulada que ja no es pot recuperar perquè la següent decisió ha estat eliminar el seu perfil de Twitter.

Les piulades que Borràs ha tret a la llum eren d'aquest estil: "Només hi ha una cosa pitjor que un català, i no és un gavatxo… és un altre català". O bé: "El castellà no arriba a Catalunya imposat per Franco o el PP. Sorgeix espontàniament al segle XII perquè tots els seus habitants s'entenguin".

stats