Política 28/09/2013

Polèmica i embolic per la "paròdia" d'uns adolescents aragonesos que 'afusellen' gibraltarenys

La premsa anglesa interpreta que el vídeo havia estat filmat en una escola perquè l'havia penjat a YouTube un professor. L'autor de la filmació ho desmenteix a Twitter

Ara
1 min

Barcelona"Això no és una escola! No és Alfajarín! Això és en un poble. Celebren la festa major. Paròdia". Amb aquest tuit angoixat –redactat en anglès–, Julián Trullenque ha intentat desfer a la xarxa l'embolic provocat per un vídeo de la festa major de Valsalada, un poble d'Osca, que ell mateix havia penjat aquesta setmana a YouTube.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La filmació mostra un grup d'adolescents disfressats de gibraltarenys que són atacats per altres joves, disfressats de guàrdies civils. Els gibraltarenys-britànics acaben afusellats. I el públic, format per adults, riu i aplaudeix.

El vídeo ha indignat la premsa britànica. Aquest dissabte el diari 'The Telegraph' recollia el vídeo, explicava que estava fet en una escola i reproduïa comentaris d'usuaris de la xarxa "castellanoparlants" que criticaven la filmació.

El fet que s'hagi interpretat que s'havia enregistrat en una escola es deu, segurament, al fet que l'autor és professor en un centre d'Alfajarín, a Saragossa. Tanmateix, avui ha assegurat que la conclusió extreta era errònia. I, en declaracions al 'Nació Digital', explicava que havia filmat el vídeo per tenir "un record de la festa major" i que, en veure l'escàndol organitzat, l'havia despenjat i havia fet tots els esforços per aclarir el malentès. El seu compte de Twitter mostra converses amb periodistes britànics als quals intenta treure de l'error.

stats