Política 26/09/2017

Puigdemont diu que una Catalunya independent continuaria col·laborant amb Espanya

En una entrevista a la televisió francesa LCI, el president de la Generalitat ha sigut presentat com "l'home que fa tremolar Europa"

Ara
2 min

BarcelonaPuigdemont ha dit que una Catalunya independent continuaria contribuint al desenvolupament de les regions més pobres d'Espanya i seguiria pagant el deute, en una entrevista a la televisió francesa LCI. Després de ser preguntat per si hi ha un motiu "egoista" en el factor econòmic de l'independentisme, el president de la Generalitat, descrit com a "l'home que fa tremolar Europa", ha dit que "l'egoisme no forma part de la tradició catalana". "No li girarem l'esquena a Espanya", ha assegurat, i ha recordat que "el 8% del PIB marxa i no torna", en referència als 16.000 milions d'euros de dèficit fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont ha assegurat que l'1-O hi haurà "punts de votació, molta gent que vol votar i resultats" i ha avançat els plans per al dia després del referèndum. El 2-O, ha dit que Catalunya "començarà a caminar cap a un Estat independent", però que el primer que es farà serà "una apel·lació de diàleg a l'estat espanyol i a la Unió Europea". "Serà fonamentat que l'estat espanyol pugui entendre la necessitat d'un diàleg per articular la transició", ha afegit. Sobre la inclusió de Catalunya a la UE com a estat independent, ha dit que Catalunya no renunciarà a tenir la ciutadania europea tot i que necessitarà "ser reconeguda per tots els membres, inclòs Espanya".

Puigdemont ha acusat el govern espanyol de "normalitzar una repressió antidemocràtica contra una voluntat democràtica". Davant la possibilitat de presó, ha dit: "És possible anar a la presó per organitzar un referèndum? Siguem seriosos. És molt greu." En ser preguntat sobre la possibilitat que es produeixi un conflicte armat, ha assegurat que "la violència no és una opció per a Catalunya": "Prefereixo ser un vençut en una situació de pau que no un vencedor en una de violència".

stats