Política 17/10/2016

Puigdemont a París: “A fora ens escolten més que a Madrid”

El plat fort del viatge del president arriba avui amb la conferència que pronunciarà a la seu de Sciences P

Alícia Sans
2 min
Carles Puigdemont ahir durant la trobada amb la comunitat catalana resident a París.

París“El poble de Catalunya té dret a ser escoltat i, en aquest propòsit, el compromís de les comunitats catalanes a l’exterior és indispensable”. D’aquesta manera el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, saludava i agraïa ahir la feina de la comunitat catalana a París, amb qui es va trobar a la tarda en el primer acte del seu primer viatge oficial a la capital francesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president, que ha viatjat amb el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, va estar acompanyat del delegat del Govern a França i Suïssa, Martí Anglada. “No hem descansat fins a trobar una data”, va dir Puigdemont -el viatge estava fixat pel març passat però es va anul·lar per l’accident d’autocar de Freginals-. El president va destacar que França és “el lloc on hi ha més interessos en joc per motius lingüístics”, entre altres qüestions. “Se li ha de donar un especial interès”, va afegir.

“Venim a explicar-nos a tota aquella bona gent que ens vulgui escoltar. A vegades a fora ens escolten més que a Madrid, per posar un exemple”, va dir el president, que va arrencar algunes rialles entre la desena d’assistents a l’acte. “No estem buscant que cap país ens reconegui ara, ja ho farem això”, va assegurar Puigdemont, i va afegir: “El que volem és poder-nos explicar, i és a partir d’aquests coneixements que s’obriran molts més canals”.

El pròleg de la trobada d’ahir el va posar el pilar que la colla castellera de París, fundada l’any passat, va aixecar al pati de la delegació del Govern. Però el plat fort del viatge de Puigdemont arriba avui amb la conferència que pronunciarà a la seu de Sciences Po -un dels centres d’estudis polítics amb més prestigi del país- sobre el moment polític de Catalunya i el seu futur a Europa. “La conferència no serà diferent de la de Madrid, Londres i Brussel·les perquè nosaltres tenim un projecte de país molt clar”, va assegurar el president.

stats