Política 06/10/2017

Puigdemont compareixerà dimarts a la tarda al Parlament a petició pròpia

El president evita referir-se explícitament a l'1-O i demana només valorar la situació política

Ara
1 min
Puigdemont, en la declaració que va fer  ahir des del Palau de la Generalitat.

BarcelonaCanvi de plans. Finalment el president de la Generalitat no compareixerà al Parlament dilluns, sinó dimarts a la tarda. Carles Puigdemont ha adreçat un escrit a la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, per reclamar comparèixer a petició pròpia davant l'hemicicle per parlar de l'actual situació política. Puigdemont descarta, doncs, comparèixer dilluns després que el Tribunal Constitucional ha suspès el ple demanat per JxSí i la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I per què dilluns no i dimarts sí? A diferència de la petició de JxSí i la CUP -que feia referència a l'article 4 de la llei del referèndum, que fixa la declaració d'independència en cas de victòria del 'sí'-, Puigdemont ha reclamat comparèixer a petició pròpia per parlar de l'actual situació política, una potestat del president regulada en l'article 169.1 del reglament i que obligaria el TC a haver-se de justificar molt si suspèn la compareixença.

Per valorar la petició del president i també la que va fer ahir Catalunya Sí que es Pot, la mesa i la junta de portaveus es reuniran aquest divendres a la tarda al Parlament. Forcadell ha convocat formalment els dos òrgans a les 15.30 h a la cambra catalana.

Amb la petició de compareixença, Puigdemont prova doncs d'esquivar la suspensió del TC, en la línia de la maniobra que va fer ahir també Catalunya Sí que es Pot (CSQP), que després de conèixer la decisió del tribunal va registrar una petició de compareixença del president que tampoc feia al·lusió a la llei del referèndum suspesa.

stats