Política 25/08/2017

Puigdemont lamenta que el govern espanyol "jugui a la política" amb la seguretat dels catalans

El president crida a la participació i assegura que la mobilització és un punt de trobada de persones que defensen projectes diferents però amb un denominador comú: el desig de conviure en "pau, llibertat, respecte i tolerància"

Aleix Moldes / Núria Orriols
2 min
El president Puigdemont, durant la declaració institucional de condol per la mort de Muriel Casals / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, lamenta en una entrevista al diari britànic 'Financial Times' recollida per l'ACN que el govern espanyol "jugui a la política" amb la seguretat dels catalans. "Desafortunadament, el govern espanyol té altres prioritats", assegura Puigdemont al rotatiu en referència als vetos de l'executiu de Mariano Rajoy a la convocatòria de 500 noves places de Mossos d'Esquadra i a l'accés directe del cos a les bases de dades de l'Europol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La policia catalana, tot i que no té totes les eines que necessita i està mal finançada, ha gestionat la crisi excepcionalment bé", diu el president de la Generalitat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils.

A l'entrevista Puigdemont defensa els Mossos de les crítiques sobre si podrien haver previst els atemptats, i ha assenyalat que molts cossos policials d'Europa han patit atacs similars als de Barcelona i Cambrils. "Hi ha policies molt ben preparades que no han sigut capaces d'aturar un atac", ha indicat.

Crida a la mobilització contra el terrorisme

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una crida aquest divendres a manifestar-se demà dissabte a Barcelona contra el terrorisme. En declaracions després del ple extraordinari per expressar el condol i la solidaritat amb les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, ha demanat a la ciutadania que participi a la mobilització per contribuir des del civisme a la "derrota del terrorisme". Així, el cap de l'executiu català ha situat el civisme com un "valor imprescindible" també contra els extremismes, ha recordat que Barcelona és ciutat "de pau" i s'ha mostrat convençut que demà així s'expressarà la ciutadania.

Per a Puigdemont, la manifestació d'aquest dissabte serà un punt de trobada de persones que pensen diferent però que comparteixen el desig de conviure "en pau i llibertat", i també des del "respecte i la tolerància".

També ha afirmat que, després dels atacs, la manifestació també expressarà la "consternació" i el condol a les víctimes dels atemptats.

La manifestació, que va ser convocada des de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, s'iniciarà als Jardinets de Gràcia i acabarà a plaça Catalunya. Estarà encapçalada pels cossos de seguretat, els serveis d'emergències, els taxistes i tots aquells que van contribuir al rescat durant els atemptats. També hi estaran representats els familiars de les víctimes. Ja en un segon pla, està previst que hi siguin presents les autoritats i representants del teixit social, entre els quals hi haurà el president de la Generalitat i els membres del Govern, i també el rei d'Espanya, el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, i diversos presidents de comunitats autònomes.

stats