Política 18/09/2017

Puigdemont acusa l'Estat de saltar-se les seves pròpies lleis i vulnerar drets fonamentals

Retreu a Rajoy que no comparegui al Congrés per explicar les mesures que pren

Gerard Pruna
2 min
Puigdemont: "Hi ha un estat d'excepció encobert perquè no s'atreveixen a decretar-lo oficialment"

GironaSota una cortina d'aigua que no ha espantat els centenars de persones que s'han acostat al míting del PDECat aquest dilluns a Girona, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha continuat amb la campanya pel 'sí' a la independència en el referèndum de l'1-O. Un 'sí' a la independència que ha reivindicat enfront d'un estat al qual ha acusat de "saltar-se les seves pròpies lleis vulnerant drets fonamentals"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont, ha començat el discurs ironitzant amb el fet que la pluja era l'últim intent de l'Estat d'aturar el referèndum, ja que "amb l'amenaça no se n'han sortit". "Ni la pluja podrà parar aquest país", ha etzibat. El dia en què Hisenda ha limitat l'ús de les targetes de crèdit dels alts càrrecs del Govern, Puigdemont ha acusat l'Estat de "vulnerar drets fonamentals sense ni tan sols tenir el coratge d'anar al Congrés i explicar per què prenen aquestes mesures que vulneren, no ja la Constitució, sinó els drets fonamentals.

"Han decretat un estat d'excepció, aplicant el 155 sense ni tan sols un debat parlamentari. S'estan saltant les seves pròpies lleis", ha continuat el president de la Generalitat, que ha cridat a treballar per un país "on no se segrestin publicacions per articles que no agradin al poder" i on "la policia persegueixi els delinqüents i no els discrepants".

Puigdemont, que ha fet una crida als ciutadans a no tenir por i anar a votar l'1-O –ha garantit que hi haurà urnes, paperetes i col·legis–, ha aplaudit la proposta de Podem de crear una assemblea d'electes per buscar una sortida, un gest que ha contraposat amb un PP que "no fa cap proposta" i un PSOE "que li fa costat".

Abans han parlat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicepresident primer del Parlament i alcalde de Besalú, Lluís Guinó, que han reivindicat el paper que tant els alcaldes com la cambra catalana han tingut en aquest Procés.

stats