Política 16/10/2014

"Que en diguin el nom que vulguin, el 9-N direm sí a la independència": La presentació del manifest d’escriptors en deu frases

Més de tres-cents professionals del món de la literatura signen un manifest a favor del 9-N i de l'estat propi

Núria Orriols
2 min
Presentació del manifest dels escriptors a favor de la independència a la Biblioteca de Catalunya

BarcelonaEl manifest d'escriptors per la independència s'ha presentat aquest dijous, a la Biblioteca de Catalunya, per donar suport al 9 de novembre i a l'estat propi. A l'acte hi han participat destacats escriptors i altres personalitats del món de la cultura i ha comptat amb les intervencions d'Albert Sánchez-Piñol, Bel Olid, Oriol Izquierdo i Josep Maria Espinàs. L'actriu, Sílvia Bel, ha estat l'encarregada de llegir el manifest "Diem sí". També han rebut el suport de la campanya "Ara és l'hora" capitenajada per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Diem Sí" amb la presència de Muriel Casals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "El món necessita que hi hagi escriptors catalans, sou una part molt important de la construcció del nou país" (Muriel Casals)

2. "Aquest procés passa per anar a les urnes, potser no de la manera perfecte que haguéssim volgut, però d'una manera bona de fer-ho" (M. Casals)

3. "Honestament no m'agraden els manifestos, però som en un moment excepcional i calia signar-lo" (Albert Sánchez-Piñol)

4. "Sempre he cregut que la independència requeria dues condicions: majoria social, perquè som demòcrates, i perseverança" (A.Sánchez-Piñol)

5. "Vaig néixer en temps de la república, vaig créixer en temps de la dictadura, vaig madurar en democràcia, ara que sóc vell, encara sóc a temps de votar independència" (Josep M. Espinàs)

6. "Visc aquest moment en una esperança que en cap altre moment de la meva vida havia tingut, ara és possible el nou estat. Ha valgut la pena arribar a vell, que tot s'acaba, per poder presenciar un començament" (J.M Espinàs)

7. “És el moment de reclamar un estat propi i si cal anar a votar en la consulta plantejada el 9 de novembre ho farem” (Bel Olid)

8. "Cada vegada ens retallen més drets, però estic veient amb emoció com la gent surt al carrer i es mobilitza" (B.Olid)

9. "Aquest és un manifest que ha arribat a escriptors de tots els indrets del país, i sabeu què em diuen els de Perpinyà o els de les Illes Balears? Necesitem que dieu sí a la independència i que ens doneu l'estat que no tenim" (Oriol Izquierdo)

10. "Jo dono suport al 9-N, després veuré si em deixen votar i les conseqüències que té el vot. Primer era un referèndum, després una consulta i ara un procés participatiu; que en diguin com vulguin, el 9-N direm sí a la independència" (O. Izquierdo)

L'acte també ha comptat amb la intervenció espontània de les escriptores Isabel-Clara Simó i Patricia Gabancho, que eren entre el públic. Simó ha ironitzat sobre la prohició per part de l'estat de fer la consulta el 9 de novembre i ha assegurat que "com que Espanya ha dit que el meu vot és il·legal, ara quan ells em convoquin a votar no hi penso anar". I per la seva banda, Patrícia Gabancho ha fet una crida a anar a participar en el nou 9-N perquè "si van a votar 2 milions de persones hi haurà plebiscitàries, i si n'hi ha 3 milions declararem la independència".

stats