Política 08/05/2011

Aguirre carrega contra el Constitucional mentre Rajoy demana una campanya en positiu

En un acte de campanya a Madrid, la presidenta autonòmica i candidata del PP diu que Bildu és "una maniobra d'ETA"

Joan Rusiñol
2 min

MadridDos tipus de campanya i un sol acte electoral. D'aquesta manera es pot definir el míting del PP de Madrid que s'ha fet aquest migdia a la renovada zona del riu Manzanares, que l'ajuntament ha enjardinat després de soterrar el trànsit de l'M-30. Si Mariano Rajoy s'esforça a demanar una campanya en positiu, sense entrar en el cos a cos amb el PSOE, la presidenta autonòmica, Esperanza Aguirre, ha carregat avui amb molta duresa contra la decisió del Constitucional de permetre que la coalició abertzale Bildu pugui presentar-se a les eleccions. Una decisió que, de rebot, ha atribuït al PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aguirre creu que, malgrat la sentència del TC, hi ha "proves irrevocables que Bildu és una maniobra d'ETA" i els ha acusat de "perseguir, amenaçar, apuntar i assassinar" els seus companys del PP d'Euskadi i Navarra. Una intervenció molt aplaudida per la militància conservadora. Aguirre també ha acusat els socialistes de dividir la societat i de trencar els consensos de la transició. La presidenta ha estat la més ovacionada, sobretot quan un espontani ha cridat a favor de prohibir la tauromàquia i ella s'ha erigit en defensora de la llibertat enfront al prohibició. Els assistents l'han aclamada amb crits de "torera".

Just després, el president del PP, Mariano Rajoy, ha fet servir un to molt més moderat, totalment diferent al d'Aguirre. Cap referència a Bildu en una intervenció centrada exclusivament en la gestió municipal i autonòmica i en la crisi econòmica. El president del PP ha acusat el PSOE d'estar "instal·lat en la provocació" i ha alertat els seus que cal fer-se "el sord" i centrar-se a explicar la feina feta i les propostes de futur. "No entraré a enfangar-ho tot", ha avisat als socialistes.

L'acte, a ple sol, ple de barrets i paraigües amb les sigles PP, l'ha obert l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón que ha fet una crida als votants perquè no es refiïn de les enquestes i vagin a votar per frenar que els "passi com a Catalunya" i governi una coalició plural de l'esquerra.

stats