Política 26/12/2014

"No tinc cap intenció d'avançar les eleccions": Rajoy en deu frases

El president espanyol manté el triomfalisme econòmic i es nega a estendre la mà a Mas

Ferran Casas
2 min

BarcelonaEn la línia del que va fer Felip VI dimecres al seu discurs de la nit de Nadal, Rajoy ha centrat la seva roda de premsa de balanç de l'any en tres grans eixos: la recuperació econòmica, la corrupció i la situació a Catalunya. Aquestes són les frases més destacades:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. Pujada escassa del salari mínim: "Si bé les pujades del salari mínim són modestes, tenen efectes sobre la capacitat de compra i van en la línia del que s'ha pactat entre agents socials".

2. Triomfalisme econòmic: "La prioritat és el benestar i per primer any des de la crisi hem creat ocupació. El pronòstic que vaig fer s'ha complert. L'any que ve encara serà molt millor. 2015 és l'any de l'enlairament definitiu. Cal aportar dades i no només eslògans".

3. Model d'èxit: "Fer marxa enrere en les reformes és fer recular la recuperació. Es poden sentir orgullosos del seu país. Alguna cosa bona devem tenir quan se'ns posa com a exemple. 2012 va ser duríssim, 2013 ja va millorar una mica, 2014 és el de la recuperació i 2015 el de l'enlairament".

4. Crítica a Mas: "Pel que fa a Catalunya, lamento que alguns hagin oblidat que la prioritat és resoldre els problemes i no crear-los. Seguirem treballant per l'estabilitat i la recuperació, la concòrdia i l'entesa".

5. Marge de diàleg: "Estic disposat a parlar de tot menys de la unitat d'Espanya. I, per exemple, el que hem aprovat avui dels interessos del FLA és molt important".

6. Relleu a la Corona: "No puc acabar el balanç de l'any sense fer referència a la manera modèlica en què es va produir el relleu. Agraeixo la tasca a Joan Carles".

7. L'estabilitat com a valor: "L'estabilitat és un valor que cal preservar i jo per al meu país sempre vull el millor. No tinc cap intenció d'avançar eleccions i l'any que ve és important per fer moltes reformes. No la reforma de la Constitució, perquè ara tenim altres prioritats. Ja li vaig dir a Susana Díaz que em donés la reforma i en parlaríem".

8. Corrupció a l'entorn del rei: [A la pregunta de si confia encara en la innocència de la infanta Cristina, tal com va dir l'any passat] "No hi entro".

9. La relació amb Pedro Sánchez: "Hauria volgut acords més amplis amb el PSOE, com ara en el tema de la corrupció o la llei d'enjudiciament criminal per reduir el temps d'instrucció".

10. El final del terrorisme: "La solució al tema d'ETA passa per la dissolució de la banda, és el millor per a tots, també per a ells".

stats