Política 15/02/2015

Rivera demana perdó per dir que cal "ensenyar a pescar" als andalusos

Les seves paraules en un míting a Màlaga creen polèmica i li provoquen crítiques a les xarxes

Ara
2 min
RIVERA VOL SER DECISIU  Ciutadans es marca l’objectiu de tenir a les seues mans la clau del futur govern.

BarcelonaAlbert Rivera i Ciutadans aspiren a aconseguir que les eleccions andaluses del 22 de març confirmin el salt a la política espanyola que la formació ambiciona i que va començar a prendre forma a les europees del maig passat amb l'obtenció de dos diputats. Les enquestes a nivell estatal el situen, ara sí, al Congrés de Diputats. Andalusia és la primera etapa i és clau, però Rivera no ha començat la precampanya amb bon peu. Aquesta setmana ha presentat el seu candidat i aquest dissabte, a Màlaga, presentava els nou caps de llista provincials. Unes paraules seves durant el míting han encès les xarxes (entre la indignació a Andalusia i la ironia a Catalunya), han creat polèmica i l'han obligat a disculpar-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent espanyolista va indicar que, si el seu partit arriba al govern andalús, "ensenyarà a pescar o deixarà que la gent tingui la seva canya de pescar", però no vol "ni repartir peix ni de bon tros quedar-se amb part del peix, que és el que fan alguns", en referència als casos de corrupció i a la política de subsidis. Una crítica, aquesta última, en la qual, curiosament, coincideix amb dirigents nacionalistes com Josep Antoni Duran i Lleida, que a les eleccions espanyoles de fa tres anys va afirmar que molts pagesos andalusos rebien ajudes per estar-se després tot el dia al bar.

Aquest diumenge Rivera ha intentat frenar la polèmica i ha penjat a Twitter la transcripció de les seves paraules, que no dista gens del que van reproduir dissabte a la tarda els mitjans de comunicació. "Aquest és el literal i el context de les meves paraules a Màlaga. Als que es van ofendre, les meves disculpes. Als que roben, justícia", ha piulat. Fa uns dies Rivera també va rebre forts atacs a les xarxes. En aquest cas perquè va tuitejar en català que seria entrevistat a TV3. Que el líder de Ciutadans al Parlament usés aquesta llengua no va agradar a molts dels seus seguidors.

stats