Política 29/04/2015

El ministre de Justícia: "És hora que els catalans liderin una nova etapa de prosperitat. És el que els espanyols esperen"

En un discurs al Circulo Ecuestre amb algunes frases articulades en català, Rafael Catalá elogia el tarannà "integrador" al marge de "qualsevol pretensió personal" de la societat catalana

Marc Colomer
1 min
El ministre espanyol de Jutsícia, Rafael Catalá, a Barcelona, amb el president del Círculo Ecuestre, Borja García Nieto / EFE

Barcelona"És hora que la societat catalana s'incorpori a la recuperació nacional liderant una nova etapa de prosperitat. Això és el que els espanyols esperen de Catalunya i el que els catalans esperen d'ells mateixos". Sentència del ministre de Justícia, Rafael Catalá, en el marc d'una conferència al Circulo Ecuestre de Barcelona. En un discurs en part en català, el ministre ha considerat que "Catalunya ha de ser novament referència espanyola d'impuls, creixement i obertura" perquè "posseeix els mitjans, la cultura i determinació, i l'empresariat, els professionals i la societat civil educades en aquesta virtut".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Catalá, "abans que qualsevol pretensió política particular", Catalunya és "una marca plural i cruïlla de vocació integradora" amb capacitat contrastada per "sobreposar-se a les dificultats". Després d'elogiar el tarannà dialogant i avesat al pacte de la societat catalana -un tarannà que ha assegurat que comparteix el govern espanyol del PP-, també ha advertit que "si algú s'entesta en un plantejament que no té sortida, no hi haurà sortida". Avís a navegants.

Sense presència del Govern

A català l'ha presentat a l'Ecuestre la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i l'han acompanyat, entre altres, la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna i el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada. No l'ha acompanyat, en canvi, ningú del Govern de Catalunya.

stats