Política 21/05/2016

Rajoy posa al mateix sac ETA, l'independentisme català i Podem

Afirma que la lluita contra el terrorisme va "vacunar" Espanya davant "la intimidació dels terroristes, extremistes i radicals, que tornen a aparèixer". Critica Forcadell per haver-se "doblegat" rebent Otegi al Parlament

Ferran Casas
2 min
Primer les eleccions que el dèficit

MadridMariano Rajoy ha estat contundent aquest dissabte en la cloenda del fòrum 'Llibertat i convivència a l'Euskadi actual', organitzat pel PP del País Basc a Durango, Biscaia. El president en funcions ha afirmat que l'experiència d'Espanya en la lluita contra el terrorisme d'ETA ha de ser "una vacuna" davant la intimidació "dels terroristes, extremistes i radicals", que, segons ell, "tornen a aparèixer" al panorama polític. El cap de l'executiu, que ha criticat amb duresa la rebuda institucional que va tenir el líder de Sortu, Arnaldo Otegi, a Catalunya dimecres, posava d'aquesta manera el sobiranisme i la confluència Podem-IU, amb la qual rivalitza al màxim a les eleccions del 26-J, al mateix sac.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ell "una Espanya en concòrdia" com la que persegueix el PP "no claudica davant els enemics de la llibertat", ni abans ni ara. Rajoy ha afirmat que mentre ell governi els terroristes "mai seran legitimats" per més homenatges que puguin rebre. Es referia als casos d'Asier Harraiz, que ha estat inhabilitat aquesta setmana després d'arribar a un acord per evitar el judici, i d'Otegi, que ha estat d'actualitat per la seva visita a Catalunya i la recepció que li van fer la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els grups de la CUP, Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot. Segons ell Otegi "mai va respectar la llibertat i els drets dels demés", i rebent-lo els polítics catalans "es van rendir als extremistes de la CUP".

"Podran aplaudir-los, victorejar-los, reunir-s'hi i riure's de molta gent, però mai tindran la raó legal ni la raó moral", ha avisat també en relació a Harraiz, fins ara diputat a la cambra basca. A tot plegat hi ha "honroses excepcions", com ara els diputats del bloc unionista català, que no van reunir-se amb el secretari general de Sortu. Els del PP i C's van convocar les víctimes d'ETA.

stats