POLÍTICA
Política 02/02/2013

"Jo sé guanyar-me la vida": La compareixença de Rajoy, en 10 frases

El president del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, defensa "l'honradesa" del PP, es desvincula dels comptes de Bárcenas a l'estranger, assegura que fent política perd diners, diu que no pensa plegar i critica que Rubalcaba doni credibilitat a les informacions que han aparegut

Ara
2 min
Rajoy surt en cotxe després de l'executiva del PP / EFE

Madrid1-Vull que en aquest tema operem amb la màxima transparència, el màxim rigor i la màxima diligència. Tots els espanyols –ens hagin votat o no– tenen el dret de rebre la seguretat que els governen persones honrades i íntegres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2-Vam saber l'existència de 22 milions d'euros en un compte particular d'un banc suís. No té res a veure amb el Partit Popular, però es va atribuir intencionadament al Partit Popular. Per què? Que respongui qui fa aquestes atribucions o qui pensi que ha de de guanyar-hi alguna cosa. El PP ni té ni ha tingut comptes en un país estranger. I mai ha donat ordres d'obrir comptes en un país estranger. No hi tenim, per tant, res a veure.

3-Va aparèixer la història dels sobres que suposadament corrien pels passadissos d'aquesta casa, tots presumptes, naturalment. Ara les infàmies es disfressen de presumptes.

4-Per fi apareixen a la premsa unes notes sense que se sàpiga d'on surten ni qui les ha posat en circulació, però que donen peu a tota mena de falsedats, i que inflamen el fariseisme més descarat per part dels que pensen que tenen alguna cosa a guanyar en aquesta aigua tèrbola.

5-S'ha provocat un escàndol de grans dimensions que afecta membres molt significats del partit i que, per incloure-m'hi entre ells, arriba a la presidència del govern. No sé quines eren les intencions ni qui manipula les dades, ni qui les filtra dosificadament.

6-Només em calen dues paraules: És fals. Mai, repeteixo, mai he rebut, ni he repartit diner negre ni en aquest partit ni enlloc. Mai. Tot el que s'ha dit i tot el que es pugui insinuar és fals. Ho estic llegint perquè no vull pronunciar una paraula més alta que una altra. No tinc res a amagar. No tinc por de la veritat.

7-No he vingut a la política ni a guanyar diners ni a enganyar a Hisenda. Als 23 anys era registrador de la propietat amb una plaça, i em guanyava la vida molt bé. Si m'interessessin els diners, allà n'hauria tingut.

8-No voldria haver de dir-ho, però m'hi estan obligant. Jo sé guanyar-me la vida. Jo he treballat fora de la política. Jo guanyava més diners en la meva professió que com a polític. Mai he presumit d'això, i em fa certa vergonya dir-ho, però entendreu que avui ho he de fer. No he vingut a la política a guanyar diners. Vaig arribar-hi perdent diners, però passa que per a mi els diners no són el més important en aquesta vida.

9-Si algú es pensa que, mitjançant l'assetjament, m'encongiré o que puc abandonar la tasca que els espanyols m'han encomanat, he de dir-li que s'equivoca.

10-Si algú pensa que a aquest partit se'l pot acovardir amb tècniques d'agitació, també s'equivoca. Lamento el mal que estan fent al PP, el que volen per a mi, el que intenten contra el govern, i el que de fet estan causant a Espanya. I he de lamentar molt sincerament, en aquest sentit, el comportament del cap de l'oposició que ha prestat el crèdit que no mereixen a les insinuacions més nocives, sense calibrar de cap manera l'efecte que aquestes insinuacions poden tenir per al nostre país.

stats