Política 02/09/2012

Rajoy a la premsa europea: "Estic convençut que si compleixo tornaré a guanyar les eleccions"

El president del govern espanyol tria els conservadors 'Abc, 'Corriere della Sera' i 'Journal de Dimanche' i el sensacionalista 'Bild amb Sonntag' per explicar-se a Europa

Ara
1 min
Rajoy al 'Bild amb Sonntag'

BarcelonaL'italià 'Corriere della Sera', el francès 'Journal de Dimanche', l'alemany 'Bild am Sonntag' i l'espanyol 'Abc' són els diaris i dominicals que ha escollit el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per explicar-se a Europa. Es tracta de la primera entrevista que concedeix des que va arribar a la Moncloa, i en ella referma que Espanya va per bon camí per sortir de la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i mostrar-se conscient de la complexitat del moment, el president popular destaca que creu que tornarà a guanyarà les eleccions generals previstes per al 2015. "Estic convençut que complir amb el meu deure em portarà a tornar a guanyar les eleccions", recull l''Abc' en la portada.

Reconeix que algunes de les mesures que s'han pres fins ara, com les que van entrar en vigor dissabte –la pujada de l'IVA i l'increment del preu dels medicaments– són "doloroses", però diu que amb aquesta recepta està encarrilant de nou Espanya.

Rajoy admet que no està complint amb el programa electoral però es justifica assegurant que la situació era molt pitjor de la que esperaven. Tal com va fer dissabte a Galícia, el president es compromet a rebaixar de nou l'IVA i l'IRPF quan es recuperi l'economia.

stats