Política 27/04/2015

"Si Rajoy convoca les generals el 27-S, parlarem si mantenim o canviem la data": Mas a 8TV, en 15 frases

El president de la Generalitat afirma que les properes eleccions catalanes no són "ordinàries", sinó que han de servir "per fer el referèndum que no ens han deixat fer"

Ara
2 min
Artur Mas, a 8TV / @joanmariapique

Barcelona1. "Si avanço les eleccions un any, no és per fer unes eleccions ordinàries, és per fer el referèndum que no ens han deixat fer, el plebiscit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "Jo no puc publicar al DOGC que són plebiscitàries, però puc convocar eleccions i que els partits que defensen el 'sí' s'organitzin de tal manera per deixar-ho clar. Puc posar l'instrument i els ciutadans ho transformaran en un plebiscit".

3. "Si són les eleccions catalanes, no cal dubtar de res. Les eleccions són el 27-S. Si Rajoy convoca les eleccions generals per al 27-S, voldria parlar amb la gent de Catalunya i decidir si es manté o es canvia la data".

4. "El procés ha de quedar vist per sentència, i la dicten els ciutadans de Catalunya, ningú més".

5. "O convoco eleccions per fer el referèndum en forma d'eleccions o no faig res. Jo he de prendre decisions. O ho faig, o no ho faig. He de calibrar els pros i els contres. Ho vaig fer i vaig decidir: ho faig, me la jugaré fins al final i això crec que ho he demostrat".

6. "Fer unes eleccions i guanyar en diputats és escrupolosament democràtic i legal. Serà més difícil explicar-ho a Europa, però ho entendran".

7. "No tornaré a posar sobre la taula la llista unitària. Jo al final també me'n canso. La llista unitària tenia bona intenció i molts suport a les entitats, però és a les meves mans. Ara està aparcada".

8. "Si algú no està disposat a assumir les càrregues del govern, no s'ha de ficar en aquest procés".

9. "Jo hi seré si guanyo. Si perdo les eleccions, no em toca".

10. "El debat polític parlamentari que a vegades m'avorreix, em decep. Estic decebut, però no de la política, sinó de la politiqueria. Ningú està lliure de culpa".

11. "Un estat català pagaria millor les pensions que les de l'estat espanyol. Amb l'Estat català no demanarem res. Amb els nostres recursos ens pagarem el benestar i ajudarem els altres".

12. "Podem aixecar un país que s'acosti a l'ideal que en tenim. Catalunya te l'opció d'enlairar-se".

13. "L'estat espanyol és el culpable de les retallades: ells han fixat els dèficits i ens controlen la tresoreria".

14. "Amb l'autonomisme no hem resolt el problema bàsic de Catalunya. Si algú te alguna altra idea, que ho digui".

15. "El tema de Pujol al Parlament era un 'reality show', amb tots els meus respectes per als 'reality shows', que jo no els miro".

stats