Política 12/07/2014

Rajoy reconeix el "problema" amb Catalunya però rebutja una consulta il·legal per resoldre'l

El president del govern espanyol diu que es reunirà amb Mas però reitera que d'aquesta reunió no en pot sortir l'autorització del referèndum del 9-N

Elena Freixa
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, clou l'escola d'estiu del PP.

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha parlat aquest dissabte de la reunió prevista amb el president de la Generalitat, Artur Mas, però n'ha rebaixat les expectatives. Ha insistit que el diàleg que mantindran no pot portar en cap cas a avalar una consulta com la que hi ha convocada a Catalunya el 9-N, que ha insistit que va "contra la llei".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Parlarem, però també dic clarament que el sigui Espanya no ho podem decidir Mas i jo en una conversa, ni tan sols un parlament d'una comunitat autònoma, ni el mateix Congrés, sinó que ho han de decidir el conjunt dels espanyols", ha defensat durant la cloenda de l'escola d'estiu del PP a Madrid.

Rajoy ha reconegut que hi ha un "problema" amb Catalunya i que s'ha d'afrontar, però ha instat a "pensar bé les coses abans de fer-les" per evitar escenaris com l'actual. El president no s'ha mogut ni un mil·límetre en la seva oposició frontal a la consulta sobiranista del 9-N, que ha recordat que va "contra la llei" i contra les pròpies conviccions i el que pensen la majoria d'espanyols.

El president del govern espanyol ha centrat el seu discurs en la recuperació econòmica i ha tret pit de les reformes del seu govern que, ha dit, han permès en dos anys i mig evitar que Espanya acabés rescatada i perdés la seva sobirania. També ha insistit que les reformes s'han fet respectant l'estat del benestar.

"Tenim un sistema que no deixa ningú a l'estacada i n'hem d'estar orgullosos", ha dit Rajoy, que ha tornat a vendre les excel·lències de l'estat del benestar espanyol com un dels millors que es poden trobar arreu.

stats