Política 20/08/2016

Rajoy demana "sentit comú" a Sánchez per desbloquejar la investidura

El president del govern espanyol rebutja que els socialistes intentin un govern alternatiu perquè necessitarien els independentistes

Ara
1 min
La lluita pel ritme: Rajoy adorm  La pilota i Sánchez vol accelerar

BarcelonaMariano Rajoy torna a ser de vacances a Ribadumia (Pontevedra). Des d'allà, després d'una de les seves tradicionals caminades, ha aprofitat unes declaracions a la premsa per continuar pressionant el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, perquè canviï el seu 'no' per una abstenció i permeti la investidura del president del govern espanyol en funcions. Rajoy, que vol citar-se amb el dirigent socialista la setmana que ve, li ha demanat "sentit comú" per desbloquejar la investidura i sortir d'aquesta "situació absurda".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent popular ha insistit que ha de governar perquè és el candidat del partit que va guanyar les eleccions. "La diferència és molt clara", ha avisat, i ha assegurat que arribar a unes terceres eleccions seria un "disbarat". Rajoy, a més, ha retret a Sánchez que es negui a investir-lo tot i no tenir alternativa, ja que qualsevol govern del PSOE hauria de passar, ha dit, per la col·laboració de partits independentistes. "No em sembla una bona solució per a Espanya, em sembla bastant dolenta", ha conclòs.

Tanmateix, les paraules de Rajoy no semblen fer efecte a Sánchez, que ahir va reiterar des d'Eivissa la seva negativa a investir el candidat del PP i va avisar, a més, que tampoc votaria a favor dels pressupostos en cas que Rajoy aconsegueixi governar. Aquest dissabte, entre piulades sobre els Jocs Olímpics, Sánchez ha tornat a remarcar al seu Twitter que no ajudarà a fer que Rajoy governi: "El nostre 'no' a Rajoy és un 'sí' a la regeneració, la feina digna i la justícia social. Un 'sí' al canvi".

stats