Política 13/10/2013

Ramon Espadaler: "No tenim com a objectiu mantenir la unitat d'Espanya"

El dirigent d'Unió i conseller d'Interior justifica l'absència del partit a la concentració del 12-O i considera improbable que la consulta es pugui fer el 2014

Acn
2 min
Ramon Espadaler, divendres a Amposta / ACN

BarcelonaEl president del consell nacional d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Ramon Espadaler, ha assegurat que no tindria cap sentit que la seva formació hagués estat present a la concentració del 12-O a la plaça de Catalunya. "No tenim com a objectiu mantenir la unitat d'Espanya, el nostre objectiu passa per preservar la identitat catalana", ha assegurat Espadaler al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio. El dirigent d'Unió ha volgut respondre així a les acusacions dels líders del PPC i C's, que van qualificar "d'error històric" el fet que UDC i PSC no acudissin a la concentració del 12-O. Paral·lelament, Espadaler ha coincidit amb les veus que consideren improbable que la consulta es pugui fer el 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo crec sincerament que la consulta serà recorreguda per part del govern espanyol. Però això no vol dir que renunciem a fer-la", ha detallat el president del consell nacional d'UDC. "Hem de ser realistes, que ho és tot en política, per tal que si la consulta no fos possible aquest 2014 ho fos el 2015", ha reflexionat en veu alta Espadaler, que també s'ha mostrat contrari a una llista unitària de tots els partits favorables a la consulta en unes hipotètiques eleccions plebiscitàries. "Reconec que em generaria un punt de dificultat haver de votar gent d'ICV, amb qui comparteixo punts de vista en tema lingüístic o educatiu, però amb qui difereixo en molts altres aspectes", ha assenyalat el dirigent d'Unió.

Dóna per bona la xifra de 30.000

Paral·lelament, com a conseller d'Interior, no ha volgut entrar en el debat sobre la xifra d'assistents a la plaça de Catalunya, tot i que ha donat per bona la de 30.000 participants de la Guàrdia Urbana de Barcelona. "Tenen tot el dret a manifestar-se però eren molts menys participants que a la Via Catalana", ha puntualitzat Espadaler, que també ha destacat l'absència d'incidents pel control sobre els grups d'ultradreta que van fer els Mossos d'Esquadra i gràcies a la coordinació amb la policia espanyola.

"Ens ha estat d'extraordinària utilitat saber en quin minut entraven els tres autocars que venien amb aquests personatges, custodiats i escorcollats per la policia espanyola", ha reconegut el conseller d'Interior. "Agafar-los en la nostra frontera per traslladar-los a la plaça d'Espanya i, en acabar l'acte, directament portar-los a l'autocar i podríem dir que sense ni deixar-los dinar a Catalunya", ha finalitzat Espadaler.

stats