ELECCIONS MUNICIPALS
Política 02/05/2015

Espadaler: "Allò que veritablement està en joc el 24-M és la governabilitat de molts ajuntaments"

El secretari general d'Unió constata com el 80% dels catalans creuen que "l'única sortida és a través de les urnes"

Acn
2 min
Ramon Espadaler, durant el seu discurs a l'acte de presentació a Gavà dels candidats d'Unió de Joves a les municipals / ACN

GavàEl secretari general del comitè de govern d'UDC, Ramon Espadaler, ha valorat el sondeig que publica aquest dissabte 'La Vanguardia' i ha volgut posar de relleu com la gran majoria dels catalans avalen la celebració d'un referèndum sobre la independència. "El més substantiu d'aquesta enquesta és que 8 de cada 10, el 80%, dels ciutadans de Catalunya creuen que l'única sortida és a través de les urnes. És poder votant, decidint cívicament el futur de Catalunya", ha assenyalat Espadaler en l'acte de presentació a Gavà dels candidats d'Unió de Joves a les eleccions municipals. Paral·lelament, el secretari general d'Unió ha alertat també que el 24-M hi ha en joc "la governabilitat a molts ajuntaments".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Allò que veritablement està en joc a les properes eleccions municipals és la governabilitat de molts ajuntaments, començant pel cap i casal de Catalunya i continuant per molts altres consistoris", ha alertat Espadaler, que ha recordat que sense governabilitat ni estabilitat "no hi ha progrés possible: ni social ni econòmic ni des de cap altra perspectiva". "A les portes de la campanya electoral volem posar en valor l'aportació que pot fer CiU a aquesta governabilitat i a l'estabilitat dels ajuntaments davant de la fragmentació que s'albira i que pot conduir a una certa incapacitat de confegir majories", ha remarcat el secretari general d'Unió.

De fet, Espadaler ha destacat que "la centralitat, la capacitat i voluntat de dialogar amb la resta de forces polítiques fan de CiU l'única força política que garanteix aquesta estabilitat i governabilitat i, per tant, garanteix el progrés que s'exigirà als ajuntaments a partir del 24 de maig". Retornant al sondeig de 'La Vanguardia' -on es reflecteix que el 'no' a la independència superaria el 'sí' en quatre punts en un possible referèndum-, el secretari general d'Unió ha afirmat que "l'enquesta dibuixa una vegada més un panorama que va molt més enllà del blanc o el negre, sinó que hi ha tot un ventall colorit important que s'ha de gestionar políticament".

"Tant s'equivocarien aquells que pensessin que perquè l'independentisme no arriba al 50% -segons aquesta enquesta- és un fenomen transitori, com s'equivocarien els que s'ho miressin des d'una perspectiva contrària i que creguin que es pot canviar la realitat només a partir dels que s'identifiquen com a independentistes", ha conclòs Espadaler.

Unió de Joves: 'Propers a tu'

Els representants de les joventuts, Oriol Gil i Borja Cerdà, han destacat el compromís dels joves per ser candidats en les eleccions municipals i han reclamat que mantinguin aquesta il·lusió i la cohesió per les diverses cites importants que s'esdevindran. "Els joves hem de fer el canvi de paradigma que necessita la política i tornar a connectar amb la ciutadania", ha refermat Gil. Per això, ha exposat el lema de la campanya d'Unió de Joves 'Propers a tu' i ha assenyalat la "transparència, regeneració i nova política" com la filosofia de treball que els joves poden aportar als municipis.

stats