Política 04/01/2013

De "les intransigències porten a polítiques rupturistes" a "em trobo en bona forma per seguir". El discurs del rei en deu frases

El recull de les frases més destacades de l'entrevista del rei a TVE

Ara
2 min

BarcelonaEl rei ha fet un repàs de la seva trajectòria des que va accedir a la monarquia. Ha resumit en unes pinzellades la seva successió i ha fet referència als greus problemes pels quals passa en aquests moments l'estat espanyol. Aquestes són les deu frases més destacades:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. Sobre el que més li dol: "Em dolen les intrasigències que porten a maximalismes i, potser, a polítiques que no ens convenen gaire i que són rupturistes. A Espanya li convé que estiguem tots units a un futur i a una idea".

2. Sobre la sortida de la crisi: "Jo crec que, evidentment, junts podem. El que s'ha de recuperar del tot és la confiança en nosaltres mateixos i l'esperança i, sobretot, la confiança en Espanya. Ja hem sortit de moltes altres coses".

3. Sobre les seves insatisfaccions: "La violència terrorista queda dins d'un permanentment. És una de les meves màximes insatisfaccions".

4. Sobre el seu estat de salut: "Em trobo en bona forma, amb energia i, sobretot, amb il·lusió per seguir endavant i afrontar els reptes que tenim, per buscar el màxim consens entre tots els espanyols".

5. Sobre el successor: "Felip, com a fill, és una benedicció caiguda del cel. Com a home en destaco la gran honestedat intel·lectual. Està molt preparat, és treballador i lleial, molt lleial, sobretot a mi. És el príncep d'Astúries més ben preparat que hi ha hagut".

6. Sobre la mort del seu pare: "El meu pare sempre em va dir que havia de ser el rei de tots els espanyols, és l'única manera de tirar endavant".

7. Sobre com vol passar a la història: "M'agradaria ser recordat com el rei que ha unit tots els espanyols i, amb ells, ha aconseguit recuperar la democràcia i la monarquia".

8. Sobre els sentiments quan va ser nomenat rei: "Quan em van donar la notícia que seria rei va ser un cop fort i a la vegada em vaig emocionar per la responsabilitat que em queia a sobre d'entroncar la monarquia amb un altre sistema després de quatre dècades".

9. El resum de la seva generació: "La meva generació es podria definir com la de la llibertat. Passar d'un sistema a l'altre no va ser fàcil. Això és un fet ja important".

10. Sobre com és ara l'estat espanyol: "Som un país modern, solidari i compromès. Hem guanyat en llibertat i benestar, però encara ens falta aconseguir una Espanya més igualitària i més justa".

stats