Política 01/03/2016

"Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència": el Govern canvia el nom de la conselleria suspesa pel TC

Raül Romeva assegura que "no deixaran de dur a terme" les tasques en acció exterior. "No varien ni les funcions ni la responsabilitat", defensa el conseller

Oriol March
2 min
Reunió del Govern d'aquest dimarts 1 de març

BarcelonaEl Govern ha decidit aquest dimarts canviar el nom de la conselleria d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència davant la suspensió de les competències en matèria d'exteriors per part del Tribunal Constitucional (TC). Una opció, per cert, que va ser descartada fa tan sols unes setmanes per part del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El nou nom del departament serà el següent: Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència. "La decisió està presa per no aturar-nos", ha apuntat el conseller Raül Romeva, que s'ha estrenat aquest dimarts en compareixença pública després de la reunió del consell executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No varia en absolut el contingut ni les funcions ni les responsabilitats. Aquest conseller fa i farà el que ha fet fins ara. Estem disposats a anar fins al final", ha indicat Romeva, que ha qualificat de "preventiva" la decisió de canviar el nom del departament.

"El que vam plantejar en el seu moment és que les funcions no estaven afectades. La decisió del TC buscava una resposta, que era aturar tot el que s'estava produint. Hem estat treballant amb els serveis jurídics per preparar una reacció fonamentada. La resposta és molt clara: la demanda no té cap mena de base ni de justificació, només busca alterar-nos. La modificació del nom permetrà seguir endavant sense quedar atrapats per l'argúcia del TC", ha respost el conseller.

"El recurs no té solidesa. No hi ha cap motiu de fons que permeti aturar res. És una qüestió del nom [de la conselleria]. El problema és a la decisió inicial. Segueixo sent conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència", ha apuntat Romeva, que ha avançat que són prop de tancar els primers viatges com a departament.

stats