POLÍTICA
Política 05/09/2011

Rigau, disposada a enfrontar-se a multes i inhabilitacions per defensar la immersió lingüística

“Si haig de sortir de la política per la llengua ho faré, perquè vaig entrar en política precisament per la llengua”, diu l a consellera d'Ensenyament, que critica el “setge d'un Estat contra una llengua”

Redacció
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha dit aquest dilluns, en una entrevista a RAC1, que està disposada a enfrontar-se a les conseqüències, “des d'una multa a una inhabilitació per càrrecs públics”, de no acatar l'última sentència del TSJC que posa en risc el model d'immersió lingüística. “Si haig de sortir de la política per la llengua ho faré, perquè vaig entrar en política precisament per la llengua”, ha dit Rigau, que s'ha mostrat molt crítica amb el que considera que és “el setge d'un Estat contra una llengua”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La consellera també ha explicat que s'ha sentit “asserenada” per les paraules del president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, que va reconèixer que no es qüestiona el model sinó les demandes concretes. Per Rigau, “s'ha de posar l'accent en els casos particulars” però existeix l'amenaça d'una “ofensiva política en breu per trencar aquest model educatiu". La consellera ha reiterat, però, que “el 2 de novembre continuarà la normalitat a les escoles catalanes”. “Hi ha una normativa vigent i ens sentim avalats. Estic convençuda que el debat jurídic ens donarà la raó”, ha explicat Rigau.

stats