Política 15/09/2016

Rita Barberá cobrarà 2.300 euros més al mes quan passi al grup mixt del Senat

Aquests diners se sumaran al sou de 4.600 euros que l'exalcaldessa ja rebia, i en total, ingressarà gairebé 7.000 euros mensuals

Europa Press
2 min
L'exalcaldessa de València, Rita Barberá, al Senat

MadridL'exalcaldessa de València i senadora Rita Barberá guanyarà uns 2.300 euros més al mes quan passi a formar part del Grup Mixt, com a conseqüència del repartiment proporcional de l'assignació que dóna el Senat al grup pel seu funcionament. Si se li suma al sou que cobra normalment, Barberá passarà a ingressar gairebé 7.000 euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La senadora va anunciar aquest dimecres que deixa la militància del PP però no l'escó al Senat, per tant, haurà de passar a formar part del Grup Mixt. Fonts populars han assegurat a Europa Press que esperaran uns dies a què sigui ella qui comuniqui el canvi al Senat. Si passat un "temps prudencial" no ho fa, el propi Grup Popular la donarà de baixa. El proper 27 de setembre se celebrarà el primer Ple de la nova legislatura.

El canvi de grup suposarà, entre altres coses, que a l'exalcaldessa li corresponguin més ingressos. Tots els grups del Senat reben una subvenció mensual per les despeses de funcionament segons el nombre de parlamentaris que tinguin, uns diners dels quals disposa cada partit sense haver de donar compte a la Cambra Alta. Per exemple, aquesta legislatura el PP rep uns 3,13 milions en tot l'any; el PSOE, 1,37 milions, i Unidos Podemos, una mica més d'un milió.

La subvenció que li correspon al Grup Mixt és de 39.400 euros mensuals. A l'estar format per 16 senadors de 10 partits, els diners es reparteixen entre tots de forma proporcional i s'ingressa al compte que cada senador facilita a la Cambra. Amb la incorporació de Rita Barberá, aquest grup passarà a tenir 17 senadors, i a cada un li correspondrà uns 2.300 euros al mes.

De totes maneres, la xifra definitiva es coneixerà en les properes setmanes, quan aquest grup tan heterogeni es reorganitzi amb l'arribada de Barberá. Segons apunten fonts parlamentàries a Europa Press, els senadors del Grup Mixt entreguen part d'aquests diners al grup per finançar despeses comunes, tot i que no tenen l'obligació legal de fer-ho.

Aquest nou ingrés se sumarà als 4.635 euros de sou (2.813,91 de sou base més 1.822 d'indemnització per ser senadora de fora de la Comunitat de Madrid) que l'exalcaldessa de València ja cobra. En total, arribarà a cobrar gairebé 7.000 euros.

stats