POLÍTICA
Política 25/10/2012

"Vostè es ridiculitza sol": l'entrevista ofensiva de Carlos Herrera (Onda Cero) a Raül Romeva

El periodista de la cadena de ràdio espanyola renya l'eurodiputat d'ICV en una entrevista en què acusa Romeva de "menysprear el poble català" per la carta de CiU, ICV, ERC i Maria Badia (PSC) en què demanen a la UE que freni les amenaces espanyoles pel procés d'autodeterminació català

Ara
2 min
"Dóna'ls autoconfiança"

BarcelonaLa carta dels eurodiputats catalans de CiU, ICV, ERC i Maria Badia (PSC) per demanar a la vicepresidenta de la Comissió Europea Vivianne Reding que aturi les amenaces de sectors ultres contra Catalunya segueix portant cua després que ahir provoqués la dimissió de Badia com a secretària general de la delegació socialista espanyola a l'Eurocambra. El que ahir es presentava com una entrevista d'Onda Cero a tomb de la carta, va ser, des del minut zero, una esbroncada del periodista Carlos Herrera d'Onda Cero a l'eurodiputat d'ICV Raül Romeva. "Quins indicis té vostè que l'exèrcit espanyol està preparant una invasió de Catalunya?", va etzibar Herrera només començar. La primera pregunta era just l'avantsala d'una entrevista ofensiva a 'Herrera en la onda' per ridiculitzar tant els eurodiputats catalans com el procés polític de Catalunya. "Vostè es ridiculitza sol", va arribar a dir el periodista a l'eurodiputat, que, estupefacte, li va respondre: "Vostè s'està sentint?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"M'està parlant seriosament?", va continuar Herrera després de la resposta de Romeva, que va replicar: "Si vostè em pregunta seriosament, jo li responc seriosament". Però el to del periodista encara es va encendre més. "Em diu seriosament que quatre avions sobrevolant l'espai aeri de Catalunya és per a vostès un símptoma d'amenaces, que el ministeri de Defensa està fent maniobres intimidatòries per espantar espantadissos com vostè?", va deixar anar Herrera, que encara va seguir: "Volen fer creure a tot el món que el poble català està ficat en búnquers tement que arribarà una invasió de l'exèrcit pèrfid espanyol?". "Això és una interpretació que fa vostè", va replicar Romeva.

L'entrevista justifica la carta

Si d'una cosa li va servir a Romeva l'entrevista ofensiva de Carlos Herrera, va ser per donar per justificada la carta i la inquietud que van generar entre la població de l'interior de Catalunya les repetides maniobres militars a baixa altura d'avions caça de l'exèrcit espanyol. "La raó per la qual la carta està justificada és precisament per l'entrevista que m'està fent i el to amb què la fa. Vostè infravalora una situació que la població catalana, li agradi o no, viu amb sensació de gran preocupació". Lluny de cessar els atacs, Herrera va insistir i va acusar Romeva d'actuar amb criteris de "paranoia política" i "menysprear el poble català, que té altres preocupacions, com la feina, el crèdit, les pensions. [...] Aquí algú perd el sentit de la realitat, i temo que no sóc jo; temo que és vostè".

stats