Política 15/07/2014

Ros assegura que davant el 9-N es posarà "al costat" d'Iceta

El futur president del PSC assegura que ell no voldrà "trencar mai" amb el PSC

Ara
2 min

BarcelonaEl nou president 'in pectore' del PSC, l'alcalde de Lleida Àngel Ros, ha assegurat que "és obvi" que es posarà "al costat d'Iceta" amb el posicionament que es prengui davant la consulta del 9 de novembre. El dirigent socialista ha insistit en declaracions a Catalunya Ràdio que ell no voldrà "trencar mai" amb el PSC, per més que hi hagi un sector del moviment crític que no ho descarta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo seré l'encarregat de buscar la integració de tothom, crítics i no crítics", ha explicat Ros. Amb tot, ha deixat clar que Iceta és "l'entrenador" i que, per tant, a ell li correspon de fer "l'alineació" i decidir si a la direcció han d'entrar o no dirigents crítics.

L'alcalde de Lleida ha argumentat que assumeix el càrrec de president perquè amb Iceta s'està treballant en un projecte comú que inclou la defensa del dret a decidir "en un marc legal", el vot a favor de la llei de consultes i un projecte social i econòmic que esdevingui una alternativa als governs de dretes. A més, s'ha mostrat satisfet que el nou primer secretari s'hagi compromès a restituir de les seves funcions de forma "immediata" les diputades Marina Geli i Núria Ventura.

Des del punt de vista de Ros, la nova marca electoral Moviment Catalunya que han impulsat exconsellers com Montserrat Tura, Marina Geli, Antoni Castells i Joaquim Nadal, entre altres dirigents", ha de fer la funció "d'eixamplar" l'espai del PSC en aquells municipis on el partit no tingui "estructura". El dirigent socialista ha assegurat, a més, que durant la constitució d'aquesta nova marca electoral el 4 de juliol va quedar clar que, tot i que hi ha un sector amb més "sensibilitat a les aspiracions nacionals" de Catalunya, "la majoria" no volen trencar amb el PSC.

stats