Política 21/01/2011

El govern espanyol sosté que no vol fer una nova Loapa "de cap manera"

Rubalcaba diu que el govern espanyol "no vol retrocedir" pel que fa al model autonòmic

Miquel Codolar
2 min

MadridEl vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha manifestat avui que pel que fa al que s'ha comentat sobre les intencions del govern espanyol, "sempre hi ha qui treu la Loapa, però el govern i el PSOE no pensen en la Loapa de cap manera. Que ningú perdi el temps parlant d'això perquè res de res", ha exposat. Per altra banda, ha dit que no hi ha cap data per a una futura reunió entre el president del Govern, Artur Mas, i el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. En qualsevol cas, ha dit que la relació entre les institucions segueix el seu curs habitual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha afegit que l'estat de les autonomies ha estat una "gran conquesta" que "entre altres coses ha generat riquesa" i que el govern espanyol "no vol retrocedir" en aquesta qüestió, sinó "millorar". En canvi, considera que el que va declarar l'expresident del PP, José Maria Aznar, referent al fet "que l'estat recuperi competències", "no va agradar gaire als presidents autonòmics", que creu que hauríen demanat al líder del PP, Mariano Rajoy, que fes un pas enrere tenint en compte la proximitat de les eleccions autonòmiques.

Sobre les coincidències entre el PP i el PSOE, que coincideixen en la necessitat d'impulsar la unitat de mercat, per exemple, ha dit que no sap quines són les propostes del PP, però que les declaracions d'Aznar "tenen a veure amb el que diu el PP". Ha dit que "no sabem què volen" i per això confia que aquest cap de setmana al congrés de Sevilla ho aclariran. "Si es tracta de retrocedir, descentralitzar, anar enrere" ha dit que el govern espanyol no hi estarà d'acord però "si es tracta de millorar el funcionament" de l'estat de les autonomies, "faltaria més, hem de veure com facilitem la vida als ciutadans".

stats