Política 05/09/2011

Rubalcaba: "Les grans fortunes han de pagar més"

El candidat socialista diu que els qui més tenen són els qui més han d'ajudar a superar "aquesta situació complicada". Lloa el pacte entre PSOE i PP per reformar la Constitució per diu que ell ho hagués fet "d'una altra manera"

Redacció
2 min

BarcelonaEl candidat socialista a les properes eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit aquest matí en una entrevista a la Cadena Ser que en moments de crisi econòmica com els que estem vivint "les grans fortunes han de pagar més perquè estem en una situació complicada". Rubalcaba ha dit que en el seu programa de govern té previst "tocar dos impostos: el de patrimoni i un als bancs", el que suposarà uns 2.500 milions d'euros que destinarà a crear llocs de treball, especialment entre els més joves. Sobre l'impost de patrimoni en concret ha dit que cal redefinir-lo perquè l'actual impost feia recaure una part en la classe mitjana i el que vol és que "els grans patrimonis hagin de pagar més".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat socialista entra de nou en la precampanya després de l'aturada que ha suposat el pacte entre Zapatero i Rajoy per modificar la Constitució. Rubalcaba ha repetit aquest matí que ell no hagués fet la reforma d'aquesta manera. "Jo hagués parlat amb els grups parlamentaris, hagués intentat trobar un consens i un debat social més calmat", ha destacat, tot i que ha reconegut que "el president Zapatero no ho tenia fácil després d'un mes d'agost molt complicat". Tot i això ha subratllat que el fet de deixar fora del pacte CiU i el PNB és un error i ha lamentat que no hagi estat possible. Tot i això, el candidat del PSOE ha destacat que li dóna "molt valor" a l'acord amb el PP "perquè així es pot llençar un missatge de confiança, que és el que cal en aquests moments".

Pel que fa a la lluita anti terrorista, el que fins fa uns mesos era ministre de l'Interior ha dit que ens trobem "davant del final d'ETA" però que per això "cal seguir, ara més que mai, amb la les polítiques anti terroristes".

stats