Política 07/12/2010

CiU dóna suport al PSOE per evitar una compareixença de Zapatero sobre el Sàhara

La federació nacionalista argumenta que fa pocs dies ja va donar explicacions la ministra d'afers estrangers a la cambra baixa

Joan Rusiñol
1 min
CiU ha votat al costat d'Alonso, del PSOE, a la imatge.

MadridConvergència i Unió (CiU) ha sumat els seus vots avui als del PSOE per tombar una iniciativa dels nacionalistes bascos, que reclamaven la compareixença en ple del president espanyol per clarificar la seva posició sobre la tensa situació que s'ha viscut -i es viu- al Sàhara Occidental. La portaveu avui de CiU a la Junta de Portaveus, la diputada d'Unió Democràtica Concepció Torruella, s'ha posicionat amb el PSOE per desestimar aquesta petició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CiU argumenta que fa pocs dies la ministra d'afers estrangers, Trinidad Jiménez, ja va comparèixer per donar tots els detalls i que per tant la petició del PNB era injustificada. Fonts del PP, en canvi, creuen que la decisió de CiU s'explica perquè Josep Antoni Duran i Lleida és el president de la comissió d'exteriors del Congrés dels diputats i rebutja que s'hagi d'entendre en clau d'aliances post-electorals.

En canvi, el diputat d'Esquerra Unida Gaspar Llamazares lamenta que un dels primers gestos de CiU després de guanyar les eleccions sigui "per evitar el debat i la transparència necessària". Des del PSOE, José Antonio Alonso, hi treu importància. Assegura que senzillament les posicions de CiU i dels socialistes són coincidents en aquest àmbit.

stats