Política 21/07/2017

Santa Coloma rebutjarà dilluns col·laborar en el referèndum si no compleix "la legalitat"

El PSC s'uneix a PP i Ciutadans a Tarragona per oposar-se a l'1-O

Xavi Tedó
1 min
Santa Coloma rebutjarà dilluns col·laborar amb el referèndum si no compleix "la legalitat"

BarcelonaSanta Coloma de Gramenet aprovarà dilluns la moció genèrica del PSC d'oposició al referèndum. El text estipula que "no hi ha democràcia ni estat de dret sense respectar la legalitat". La moció advoca per protegir els funcionaris perquè "no hagin de col·laborar, en l'exercici de les seves funcions públiques, en cap iniciativa que no tingui cobertura legal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text també recull que si la Generalitat demana la col·laboració del consistori ho ha de fer "de forma oficial i per escrit", amb la firma del responsable que correspongui. Quan el referèndum es convoqui oficialment, l'Ajuntament demanarà els informes jurídics pertinents sobre la participació en la votació i supeditarà la decisió a l'aval del secretari municipal.

Davant la negativa del PSC a col·laborar en la votació, que ja ha reiterat en diverses ocasions l'alcaldessa Núria Parlon, s'ha convocat una concentració i una cassolada a les 19.00 h, abans del ple, a la plaça de la Vila per reclamar a l'Ajuntament que es faci enrere i cedeixi col·legis electorals.

D'aquesta manera, l'Ajuntament, governat amb majoria absoluta pel PSC, esmenarà a la totalitat la moció que també presentaran els populars i que passa perquè el ple rebutgi de manera explícita el referèndum de l'1 d'octubre, en una situació idèntica a la de Badalona, on els conservadors van donar suport al text dels socialistes que defensa la plurinacionalitat de l'Estat.

Avui mateix, el ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat, amb 17 vots a favor i 10 en contra, aquesta moció genèrica del PSC contra el referèndum. El text ha rebut el suport de Ciutadans, el PP i la regidora no adscrita, Beatriz Pérez.

stats