Política 10/10/2017

Santamaría: "No hi cap mediació entre la llei i la imposició"

La vicepresidenta espanyola promet que prendrà "les mesures necessàries" per "tornar a la legalitat"

Dani Sánchez Ugart
2 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. EFE

MadridLa vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha rebutjat aquest dimecres que el PDECat vagi al Senat a "demanar comptes" després d'haver "trencat la democràcia", i ha continuat dient: "[El PP] Hi serem per defensar un país lliure i democràtic com és Espanya des que ens vam lliurar de dictadors". Santamaría ha afegit que "no hi cap mediació entre la llei i la imposició". "Vostès fa molt de temps que estan en la imposició", ha etzibat al PDECat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Demano als governants que per primer cop facin història i que no pensin en els seus interessos sinó en el benestar del conjunt dels catalans", ha dit la vicepresidenta, que ha afegit: "No hi ha benestar fora del marc que ens hem donat".

"La Generalitat ha de tornar a la democràcia i a la llibertat, i si no és així, el govern espanyol prendrà les mesures necessàries", ha dit la vicepresidenta espanyola en la sessió de control al Senat, per a la qual cosa espera tenir el suport del PSOE, li ha dit a Ander Gil García. El socialista li ha promès el suport del seu partit, i ha afegit, però, que "han faltat iniciatives polítiques": "Als polítics sensats se'ns demana alguna cosa més que complir la llei".

"La violència és l'últim recurs de l'incompetent", li ha etzibat Cleries, que ha afegit que la seva "obsessió" per buscar urnes va ser "ridícula": "Van venir a destrossar-nos però en van sortir perdedors". El senador demòcrata li havia preguntat si demanarà "perdó" per la violència policial, però la vicepresidenta no hi ha fet cap referència. Cleries li ha recordat les paraules de Casado amb què comparava el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i Lluís Companys, i li ha preguntat si pensen actuar "com Franco": "Vostès són hereus del «tot lligat i ben lligat»".

"En aquests 11 mesos no he sentit de vostè una altra cosa que retrets: quan era pel diàleg, pel diàleg, i quan era pel compliment de la llei, pel compliment de la llei", ha dit la vicepresidenta. Segons ella, els polítics sobiranistes "inventen mentides a la seva televisió" i al final "se les creuen". Segons ella són "falses promeses de prosperitat per sostenir falses promeses d'independència", i ha acabat amb una petició de "reflexió" al PDECat, perquè es facin enrere de la voluntat de declarar la independència: "Apel·lo a la seva consciència".

stats