Política 22/02/2013

"Quan tinguem estat, assessorarem Espanya perquè deixi d'enfonsar-se": Junqueras a 'El Mundo', en 6 frases

El líder d'ERC és entrevistat aquest divendres pel rotatiu després del resultat del CEO, que li dóna més intenció de vot que a CiU

Ara
2 min
Oriol Junqueras en el debat d'investidura / PERE VIRGILI

BarcelonaEntrevista a un Oriol Junqueras "eufòric" –segons l'apreciació de l'entrevistador, Salvador Sostres– a 'El Mundo', després dels resultats del baròmetre del CEO, que atorga a ERC més intenció de vot que a CiU i una reducció de la distància en escons que encara separaria els republicans del partit d'Artur Mas. Us resumim la conversa en cinc fragments.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "El més probable és que si no hi ha referèndum, hi hagi eleccions [...]. ERC i CiU podríem presentar-nos-hi amb un programa compartit en què la independència fos l'únic punt".

2. "Quan tinguem el nostre estat, els assessorarem [els espanyols] sobre com ho han de fer per deixar d'enfonsar-se en la misèria. Quan els catalans siguem lliures, l'estat espanyol, que ja no podrà tenir l'obsessió d'asfixiar-nos, potser se centrarà a fer les coses bé".

3. "Quan aconseguim constatar d'una manera fiable que aquesta majoria [la dels catalans que volen la independència] existeix –mitjançant un referèndum o, si no ens deixen, amb unes eleccions plebiscitàries–, Europa i els EUA no tindran altre remei que acceptar-ho i reconèixer-nos".

4. "No entenc la tossuderia d'Espanya, que sempre ho vol tot o res i guanyar per golejada. De què li serveix? Mai vol cedir, mai vol pactar. Així va perdre Cuba, Portugal i Holanda i així perdrà Catalunya".

5. "Si Oriol Pujol és finalment imputat, haurà de dimitir per no perjudicar el seu partit. I ja serà molt més del que solen fer el PP i el PSOE en aquests casos, de manera que no són ningú per donar lliçons sobre com tallar la corrupció".

6. "Hi ha una cosa que podria ser d'una gran utilitat. I és que Rajoy perdés el control del PP i que tornés Aznar, que és, de llarg, el millor estímul que hem tingut per a la independència, i el que més independentistes ha ajudat a crear. De fet, és el més gran creador d'independentistes. Ni jo el guanyo".

stats