Política 08/05/2016

Sílvia Requena presenta la seva candidatura a les primàries de CDC reivindicant el paper de les bases

La rival de Francesc Homs defensa el procés intern a CDC perquè el "dret a decidir comença a casa"

Ara
1 min
Sílvia Requena va centrar ahir bona part de les mirades durant el consell nacional de CDC celebrat a la UAB.

BarcelonaL'aspirant a encapçalar la llista de CDC a les eleccions del 26 de juny Sílvia Requena ha difós aquest diumenge la seva carta de presentació a les primàries. En un apunt al seu blog, Requena ha presentat la seva candidatura reivindicant el paper de les bases convergents en la construcció del partit i elogiant el procés intern que viurà el partit perquè "el dret a decidir comença a casa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Requena opina que les primàries generen "il·lusió" i un "efecte mobilitzador", i les defensa per la necessitat de "mimar les bases" del partit, que recupera "el seu dret a decidir també dins de CDC". "Un partit polític que es transforma no pot deixar al marge de les transformacions la seva gent i les decisions que hagin de prendre", afegeix.

"És ara el moment d'aquestes bases", conclou Requena, que afirma que CDC està feta de gent que, com ella, "ha servit des de tots els espais del partit" i que no pot ser adscrita "a un únic espai de pensament o a un únic corrent intern o una única ideologia". "Som gent convergent i prou", defensa.

Requena, que defineix CDC com una "gran família integradora, horitzontal, propera, dialogant, conciliadora, amb una gran tradició de cultura de pacte i valenta quan cal" i admet que les últimes etapes han estat "molt complexes i doloroses", aposta per una nova forma de fer que fugi de "l'excessiva gesticulació" i connecti "amb els valors fundacionals de la CDC originària".

stats