Política 04/06/2015

Els sobiranistes d'Unió faran campanya pel no a la consulta interna del 14-J

Així ho han decidit en un dinar aquest dijous al Parlament per coordinar-se després que el comitè de govern d'Unió plantegés una pregunta amb sis condicionants que no deixa clar el posicionament del partit davant la independència. Defensen que el seu 'no' és un "sí a la independència"

Roger Mateos
1 min
Castellà, De Gispert, Vidal i Lailla, aquest dijous al Parlament / ARA

BarcelonaEls sobiranistes d'Unió Democràtica faran campanya activa pel no a la consulta interna del 14 de juny. Així ho ha anunciat aquest dijous el secretari d'Universitats i Recerca i membre del comitè de govern d'Unió, Antoni Castellà, després de la reunió que han mantingut els dirigents democristians independentistes per coordinar-se després que la cúpula del partit plantegés una pregunta amb sis condicionants que no deixa clar el posicionament del partit davant el projecte independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La pregunta de la majoria del comitè de govern no és clara. El nostre és un no pel sí a la independència", ha defensat Castellà en declaracions als periodistes als passadissos del Parlament. Les ha fet després d'un dinar d'una hora i mitja en què una vintena de dirigents del partit disconformes amb la pregunta oficial que es votarà el 14-J hagin planificat la seva estratègia per aconseguir que la militància s'inclini pel no.

En cas que triomfés el sí, ha advertit, la pregunta és tan confusa que no significarà res a l'hora d'aclarir si Unió està a favor o en contra de la independència. Per tant, el comitè de govern "s'hauria de reunir" per interpretar quina conclusió es deriva del resultat. Castellà ha volgut deixar clar que el seu 'no' "no té res a veure" amb un rebuig al lideratge de Josep Antoni Duran i Lleida.

A més de Castellà, al dinar hi han assistit històrics del partit com l'actual presidenta del Parlament, Núria de Gispert, l'expresident de la cambra Joan Rigol, diputats com Joan Recasens, Assumpció Laïlla, Mercè Jou i Elena Ribera, a més de dirigents com Gerard Ardanuy, Josep Martorell, Marta Vidal o Carles Sala.

stats