Política 30/04/2016

Solidaritat farà una consulta interna per decidir si es presenta a les generals

El partit vol aprofitar el 26-J per "fer evident la desconnexió amb Espanya"

Efe
1 min
El líder de Solidaritat, Uriel Bertran

BarcelonaSolidaritat Catalana per la Independència (SI) es planteja tornar a les urnes aprofitant la repetició de les eleccions espanyoles. El partit, liderat per Uriel Bertran, farà una consulta interna per decidir si han de concórrer als comicis. La intenció dels dirigents de la formació és trobar una estratègia "per fer evident la desconnexió amb Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El referèndum entre els seus afiliats planteja quatre respostes possibles a la pregunta de si Solidaritat s'ha de presentar a les eleccions en solitari o en coalició amb altres partits. Una de les opcions favorables defensa presentar-se perquè els diputats escollits deixin els escons buits. L'altra opció partidària de les eleccions defensa que els diputats de SI aprofitin la tribuna del Congrés per fer actes de desobediència, com parlar català.

Les propostes del 'no' passen per fer campanya per l'abstenció o desentendre's totalment de la contesa. El termini per respondre a la pregunta acaba el 4 de maig, i si no hi ha cap opció que assoleixi més del 50% dels vots es farà una segona volta entre les dues més votades.

El partit, que va irrompre amb quatre diputats al Parlament després de les eleccions del 2010, no ha aixecat cap des que el 2012 va perdre la seva representació parlamentària. En aquest cicle electoral va treure 24 regidors en les municipals –fruit de diverses coalicions–, no va presentar-se el 27-S però va donar suport a Junts pel Sí i tampoc va concórrer el 20-D. Ara els afiliats decidiran si el partit ha de tornar a les urnes.

stats