POLÍTICA
Política 21/03/2014

"El futur no està escrit, perquè només el poble el pot escriure": Adolfo Suárez, en 10 frases

El reguitzell de cites que ara ja formen part de l'imaginari col·lectiu són el reflex de la complexitat d'un dels principals actors de la Transició democràtica

Ara
1 min
Fotografia d'arxiu (Palma de Mallorca, 23/02/1979) del llavors president del govern espanyol i d'UCD, Adolfo Suárez, saludant els assistents a un sopar organitzat pel seu partit a Palma / EFE

Barcelona1. "Els polítics han de viure en la merda, però no confondre's amb ella".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. [Tarradellas l'alerta davant una eventual manifestació d'un milió de persones, el 1977] "I a mi què m'importa?".

3. "Amb aquest vell tossut [Josep Tarradellas] no hi ha res a fer".

4. "Elevarem a la categoria política del normal el que a nivell de carrer és plenament normal".

5. "Les eleccions no resolen per elles mateixes els problemes, malgrat que són el pas previ i necessari per solucionar-los".

6. "El futur no està escrit, perquè només el poble pot escriure'l".

7. "El procés autonòmic tampoc pot ser una via per a la destrucció del sentiment de pertinença de tots els espanyols a una pàtria comuna. L'autonomia no pot, per tant, convertir-se en un vehicle d'exacerbació nacionalista, ni molt menys s'ha d'utilitzar de palanca per a nous nacionalistes particularistes".

8. "Hi ha una cosa que ni tan sols Déu va poder negar als homes: la llibertat".

9. "[Es podrà estudiar el batxillerat en basc o català?] La seva pregunta, perdoni que li digui, és tonta. Trobi'm, primer, uns professors que puguin ensenyar la química nuclear en basc o en català. Siguem seriosos".

10. "El 80% del que s'escriu de mi no respon a la realitat" (Entrevista a 'Abc' el 1980, vetada llavors i publicada el 2007 amb motiu del 75è aniversari de Suárez).

stats