CICLE ELECTORAL
Política 29/03/2015

Susana Díaz garanteix que serà “neutral” a les primàries del PSOE

M.f.f.
2 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va presidir ahir el comitè federal a Ferraz.

MadridLa victòria del PSOE a Andalusia continua produint un gust agredolç a Ferraz. Susana Díaz n’ha sortit reforçada i no està disposada a donar un cop de mà al secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, de cara a les generals. Mentre Sánchez s’aferra als resultats per reivindicar-se com a “única alternativa al PP” en les pròximes cites electorals, Díaz evita beneir el secretari general dels socialistes per a les primàries previstes per al juliol. “Jo no intervindré en aquest procés, perquè vull mantenir-me neutral perquè els militants i simpatitzants, per primer cop en un partit, exerceixin amb llibertat la seva voluntat”, va dir la presidenta en funcions de la Junta a l’entrada del comitè federal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez va bolcar-se ahir a enviar elogis a Díaz. “Ens sentim orgullosos. La teva alegria, Susana, és l’alegria de tots els socialistes”, va celebrar. Però a l’altra banda només va trobar, de nou, fredor. Tant si Díaz decideix presentar-se a aquestes eleccions internes -ella insisteix que la Junta és la seva “prioritat”-, com si finalment dóna suport a un altre candidat o a Sánchez, la posició del PSOE andalús serà fonamental per desempatar qualsevol resultat final.

Sánchez va intentar ahir injectar ànims als socialistes de cara als comicis del maig. “Des del 22 de març el PP té clar que perdrà les pròximes cites electorals”, va dir en l’inici del comitè federal, reivindicant de nou que els socialistes són el “canvi segur” a l’Estat.

Suport d’Iceta

El secretari general del PSOE compta amb el suport inequívoc del líder del PSC perquè sigui el candidat a la Moncloa. Miquel Iceta considera que la victòria andalusa els ha canviat l’estat d’ànim i que Sánchez “està més a prop de ser president del govern [espanyol]; si fem les coses bé, serà imparable”.

stats