Política 16/07/2015

El TC aixeca la suspensió sobre les oficines de la Generalitat a l'exterior

Manté en suspens les al·lusions a la "diplomàcia" i a Catalunya com a "actor internacional"

Europa Press
2 min
El govern de Rajoy portarà al TC  la llei catalana d’acció exterior

MadridEl Tribunal Constitucional (TC) ha aixecat la suspensió cautelar de l'article de la llei d'acció exterior de Catalunya que fa referència a les delegacions de la Generalitat a l'exterior, tot i que manté suspeses parts del text, entre les quals, les al·lusions a la "diplomàcia" pública, cultural, econòmica i esportiva. El TC va admetre a tràmit el recurs del govern central contra aquesta llei i va acceptar la petició de suspendre-la automàticament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons publica aquest dijous el 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE), el TC ha aixecat la suspensió dels articles del 29 al 33, en què es regula la representació de la Generalitat a l'exterior i les "delegacions del govern" a la UE i a l'exterior, així com les seves "oficines sectorials".

En aquest sentit, també s'ha aixecat la suspensió dels articles que promouen "la màxima projecció exterior de Catalunya i la màxima promoció a l'exterior dels seus interessos" i el "posicionament de Catalunya davant la UE i la participació de la Generalitat a les institucions europees".

A més, deixen d'estar suspeses finalitats com "la promoció a l'exterior dels interessos del conjunt de Catalunya" o la "promoció internacional de la llengua i la cultura". El TC també ha aixecat la suspensió sobre els articles que fan referència a les funcions del Parlament, el Govern, l'administració, el president de la Generalitat i altres institucions i les relacions del Govern amb altres executius.

La diplomàcia segueix suspesa

En canvi, l'alt tribunal manté en suspens els articles del 34 al 38, on es regula la "diplomàcia pública" de Catalunya i, en concret, el "suport a la interncionalització de la societat civil", la "projecció internacional de la ciutadania catalana", les "associacions de la societat civil que actuen en l'àmbit de l'acció exterior", la "comunicació exterior del Govern" i la seva coordinació.

Així, també segueix suspesa l'al·lusió al "posicionament de Catalunya a l'exterior com a actor internacional actiu en relació amb matèries que són competència de la Generalitat o d'interès per a Catalunya".

stats